SON DAKİKA



Haber > Gündem > İstanbul'da depremden önce duyulan uğultuyla ilgili dikkat çeken açıklama

İstanbul'da depremden önce duyulan uğultuyla ilgili dikkat çeken açıklama

14 Nisan 2020 Salı - 14:22




İstanbul'da bugün sabaha karşı meydana gelen 3.8 büyüklüğündeki deprem sırasında duyulan 'uğultu' sesine dair uzmanlardan açıklama geldi.





İstanbul'un Karadeniz sahilleri açıklarında meydana gelen 3.8 büyüklüğündeki deprem sırasında bir uğultu meydana geldi. Hürriyet'te yer alan habere göre vatandaşlar arasında endişeye neden olan uğultu için uzmanlar değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Ziyadin Çakır (İTÜ Jeofizik Mühendisliği): Karadeniz içindeki küçük faydalarda meydana gelen bir deprem. 5-6 sene önce de olmuştu. İstanbul’a herhangi bir tetikleyici etkisi yok. Zaten o bölgede çok büyük bir fay yok.

Prof. Dr. Şerif Barış(Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği): Bu depremin İstanbul’u veya Marmara’yı etkileyecek bir niteliği yok. Endişe etmesin kimse. Deprem dalgaları yayılırken ses yapar. Dalgalar yer kabuğunu oynatırken ses yapar. ‘Uğultu’ olarak duyulan ses budur. Büyük depremlerde daha şiddetli duyulur. Bu sesi hiç unutamayanlar da vardır. Her depremde olur bu. Özel bir durum değil. Gece her yer daha sessiz olduğu için daha kolay duyulur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap