SON DAKİKA



Haber > Gündem > İstanbul'a su sağlayan iki baraj kuruma noktasına geldi

İstanbul'a su sağlayan iki baraj kuruma noktasına geldi

09 Aralık 2021 Perşembe - 16:20




İstanbul'a su sağlayan barajlardan iki tanesi olan Pabuçdere ve Kazandere barajları kuraklık nedeniyle kuruma noktasına geldi.





İstanbul'a su sağlayan Kırklareli'ndeki Pabuçdere ve Kazandere barajları kuraklık nedeniyle kuruma noktasına geldi. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre Kazandere Barajı'nda doluluk oranı yüzde 5,43’e, Papuçdere'de ise 3,15’e geriledi. Barajlardaki toplam doluluk oranı ise yüzde 41,28’e düştü.

BARAJLARDA SU KITLIĞI YAŞANIYOR

Sonbahar aylarının büyük oranda yağışsız geçmesi nedeniyle barajlardaki su seviyesi günden güne azaldı. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, nisan ayında yüzde 80,82 olarak zirve yapan 10 barajın doluluk oranı düşmeye başladı. Barajlardaki doluluk oranı ise yüzde 41,28’e düştü.

BARAJLARDA DOLULUK ORANLARI

Su seviyesinin en çok azaldığı barajlar ise Kırklareli'nin Karadeniz sahiline yakın bölgesinde yer alan Pabuçdere ve Kazandere barajları oldu. Her iki barajda da suyun çekilmesi nedeniyle kum adacıkları oluştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap