SON DAKİKA



Haber > Gündem > İstanbul Valisi göçmenler için son tarihi açıkladı: 26 Ağustos!

İstanbul Valisi göçmenler için son tarihi açıkladı: 26 Ağustos!

30 Temmuz 2019 Salı - 18:57




Göçmen sorunuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Yerlikaya, göçmenlerin kayıt dışı çalıştırılması için, “26 Ağustos son tarih, ağır yaptırım gelecek” dedi.





Suriyelilerle ilgili yol haritasını açıklayan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kayıt dışı istihdam edilen yabancılara yönelik 26 Ağustos tarihinden itibaren işverenlere ceza kesileceğini söyledi. Yerlikaya, "Kimsenin sığınmacıları sömürmesine müsaade etmeyeceğiz. Suiistimal içerisine giren işverenler çok büyük cezalar alabilir" dedi.

Akşam gazetesinden Bülent Şanlıkan'ın haberine göre, İstanbul Valisi Yerlikaya şehrin en önemli sorunlarından birisinin düzensiz göç ve kayıt dışı istihdam olduğunu söyledi.

"Ülke genelinde kayıtlı olan Suriyeli misafirlerimizin sayısı 3 milyon 634 bin civarında. İstanbul'da 527 bin ikamet izinli, 3 bin uluslararası koruma, 547 bin geçici koruma kapsamında Suriyeli olmak üzere toplam 1 milyon 77 bin yabancı var. İlgili kurumlar ve Suriyeli STK’larla birlikte çalışma yaptık. Bir yol haritası ortaya çıktı. Türkçe, İngilizce ve Arapça bir metin hazırlandı."

Yerlikaya, "İstanbul gözde bir ilimiz olarak düzensiz göçmenlerin ilgilisini çekiyor. Suriyeli sığınmacılarla ilgili büyük bir hareketlilik olduğunu gördük. Örneğin şahıs Konya’ya, Samsun’a, Gaziantep’e, Hatay’a kayıtlı ama İstanbul’a gelmiş. İstanbul’da pilot çalışma olmak üzere düzensiz göçe yani pasaportsuz tacirler vasıtasıyla bu şehre gelişlerin önüne geçeceğiz" diye konuştu.

Yerlikaya, göçmenlerin kayıt dışı çalıştırılması için, “26 Ağustos son tarih, ağır yaptırım gelecek” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap