SON DAKİKA



Haber > Gündem > İstanbul saldırısının emri ondan mı geldi?

İstanbul saldırısının emri ondan mı geldi?

30 Haziran 2016 Perşembe - 11:11




Atatürk Havalimanı'nda 3 ayrı canlı bomba saldırısı gerçekleşti. 41 kişi hayatını kaybetti, 239 kişi yaralandı.





Gözler Türkiye'nin en çok "aranan teröristler" listesinin "kırmızı" kategorisinde yer alan IŞİD'in sınır emiri "Ebubekir" kod adlı İlhami Balı'ya çevrildi. Saldırı talimatının ondan geldiği iddia ediliyor.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen canlı bomba saldırılarıyla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Emniyet kaynaklarının ilk tespiti Atatürk Havaalanı'a yapılan saldırının IŞİD kaynaklı olduğu yönünde. Amerikan haber ajansı AP de Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı IŞİD'in üstlendiğini öne sürdü. Alçak saldırının kim tarafından yapıldığı henüz netleşmiş değil ama şüpheler "Ebubekir" kod adlı İlhami Balı üzerinde yoğunlaşıyor.

567_15

HER TAŞIN ALTINDAN ÇIKIYOR

Geçmişte terör örgütü El Kaide üyeliğinden cezaevinde yatıp çıkan ve 3 yıldır da DAEŞ'in Suriye'deki gümrük sorumlusu olarak bilinen "Ebubekir" kod adlı İlhami Balı'nın ismi her olayda gündeme geliyor. Geçen yıl yakalanan 33 canlı bomba yeleğinde, sınırdan Türkiye'ye sokulmak istenen 257 kilogram bombada, 3 İngiliz kızın örgüte katılmasında, Suriyeli ajan Muhammed El Reşid'in görevlendirilmesinde, Diyarbakır ve Suruç bombacılarının ardında bu isim karşımıza çıktı. Halen aranan Hatay- Reyhanlı nüfusuna kayıtlı 34 yaşındaki Balı'nın örgütün tüm lojistik faaliyetlerinin başında olduğu belirtiliyor.

İLHAMİ BALI KİMDİR?


1982 yılında Suudi Arabistan'ın Tabuk kentinde doğan İlhami Balı, uzun yıllar IŞİD'in Türkiye sınır emiri olarak görev yaptı. 2015 yılı Aralık ayında görevinden alınarak örgütün başkenti konumundaki Rakka'ya çekilen Balı, sınırda bir askerin kaçırılması, bir askerin şehit edilmesi gibi çok sayıda olayın faili olarak kayıtlara geçti. Ankara'da 27 kişi hakkında açılan IŞİD davasında, yöneticilikle suçlanan Balı hakkında yakalama kararı bulunuyor.

Kırmızı listede

Balı, İçişleri Bakanlığı'nın www. terorarananlar.pol.tr sitesinde kırmızı listede aranan teröristler arasında başı çekiyor. 2002'den beri Emniyet'in takibinde olan Balı, El Kaide üyeliğinden 3 yıl hapis yattı. 2012'de Suriye'ye giden Balı, önce El Nusra'ya, 2013'te ise IŞİD'e katıldı. Balı'nın başta Suruç, Diyarbakır ve Ankara katliamlarının talimatını verdiği öne sürülüyor.

F5haber

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap