A+ A-
Yorum
10

İstanbul merkezli 4 ilde rüşvet operasyonu: 11 gözaltı

Yayın Tarihi: 27.04.2026 - 10:14
4 ilde düzenlenen rüşvet operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, firma sahiplerinden cezai işlem uygulanmaması karşılığında rüşvet aldıkları belirlendi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen 'rüşvet' soruşturmasında yeni bir operasyon başlatıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen geniş kapsamlı operasyonların ilki,

26 Aralık 2024'te düzenlenmişti.

CEZADAN KAÇINMALARI KARŞILIĞINDA RÜŞVET ALDILAR

Soruşturma kapsamında düzenlenen 3. dalga operasyon sırasında şüphelilerden elde edilen telefonların bilirkişi incelemesi sırasında çok sayıda kişinin benzer eylemlere karıştıkları tespit edildi.

Bu kapsamda imaj ve imaj inceleme tutanaklarında yer alan tespitlerde kimlikleri açığa çıkarılan şüphelilerin rüşvet suçuna karıştıkları, bu şahısların firma sahipleri ile ilişki kurarak cezai müeyyideden kaçınmaları karşılığında rüşvet talep ettikleri ve aldıkları belirlendi.

4 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ

Yeni deliller ışığında harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şubesine bağlı ekipler, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı'na yönelik yürütülen rüşvet soruşturmasında bu sabah yeni bir operasyon başlattı.

Uzun süre devam eden teknik ve fiziki çalışmaların sonucunda İstanbul merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

11 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Baskınlarda 10 şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Yakalanan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Soruşturma kapsamında yürütülen tahkikat işlemlerinin devam ettiği aktarıldı.

Etiketler