SON DAKİKA



Haber > Gündem > İstanbul Havalimanı'nda neden sorunlar yaşanıyor? Uzman isim açıkladı

İstanbul Havalimanı'nda neden sorunlar yaşanıyor? Uzman isim açıkladı

25 Ocak 2022 Salı - 17:14




Afet Uzmanı Kubilay Kaptan, İstanbul Havalimanı'nda yaşanan sorunların perde arkasını "Havalimanı'nın yapıldığı yer İstanbul'da en fazla rüzgarın, en fazla karın, görüldüğü bölge." diyerek anlattı.





İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle İstanbul Havaalimanı'nda uçuşlar iptal edildi, yolcular mahsur kaldı. Öte yandan dün İstanbul Havalimanı'ndaki kargo işletme bölümünde çatı çöktü.

İstanbul Havalimanı'nın yapılmasına ilişkin süreci anlatan Afet Uzmanı Kubilay Kaptan, yaşanan sorunların perde arkasını şu şekilde anlattı:

"İstanbul Havalimanı yapılmadan önce 2009 yılında İstanbul planı yapıldığında eğer yeni bir havalimanı gerekirse bunun Silivri civarına yapılması gerektiği söylendi bilim insanları tarafından. Ancak Çorlu'daki askeri havalimanının, Atatürk Havalimanın genişletilerek ihtiyacın karşılanabileceği belirtildi. Bu konu kapanmış gibi düşünülürken birden bire İstanbul'a üçüncü hava yapılacağını ifade edildi. Bu projeyi duyup yerini görünce özellikle o yeri bilenler daha çok şok oldu. Çünkü söyledikleri yer, herhalde İstanbul'da yapılacak en kötü yer.

İstanbul Havalimanı'nın yapıldığı yer İstanbul'da en fazla rüzgarın, en fazla karın, en fazla hortumun görüldüğü bölge. Zemini kötü, göllerden sulak alanlardan oluşan bir yer. İstanbul Havalimanı'nın yapıldığı yer kuşların göç yolu üzerinde.

İşin özeti İstanbul Havalimanı maalesef bize yakışan, Türk Hava Yolları'nın geçmişteki başarılarına yakışan şekilde değil 'rezidans' mantığına yakışır bir şekilde inşa edildi. İşte öyle olunca böyle oldu... "

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap