SON DAKİKA



Haber > Gündem > İsrail'den kiralanan uçaklar Türkiye'de! THK'nın uçakları daha iyiydi

İsrail'den kiralanan uçaklar Türkiye'de! THK'nın uçakları daha iyiydi

07 Ağustos 2021 Cumartesi - 11:50




Orman yangınları için İsrail'den kiralanan uçaklar Türkiye'de. İsrail'den gelen 3 uçağın, "uçaklar eski" ve "su kapasitesi az" denilen THK uçaklarından daha eski olduğu ortaya çıktı.





Akdeniz bölgesinde orman yangınları sürerken, Türk Hava Kurumu'nun uçaklarının neden kullanılmadığı tartışmalara neden olmuştu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, "uçakların eski ve su taşıma kapasitelerini az olduğu" gerekçelerini kamuoyuna sunmuştu. THK'nın uçakları kullanılmazken, Rusya, İran, Ukrayna ve Azerbaycan'dan yangın söndürme uçakları Türkiye'ye gelmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise iki gün önce "Bir şirketimizin, İsrail'deki bir şirketten kiraladığı 2 uçak da yarın ülkemize gelecek." sözlerini kullanmıştı.

SİYONİST İSRAİL'DEN UÇAKLAR TÜRKİYE'DE

Türkiye'den ODAŞ Enerji'nin sahibi Burak Altay ve İsrail’den Arad Holding'in sahibi Nimrod Arad'ın İsrailli Chimnir firmasından ortak kiraladığı üç uçak 7 mürettebatla dün Siyonist İsrail'den yola çıktı.

Uçakların Türkiye'ye gelişini Siyonist İsrail'in Türkiye büyükelçiliği sosyal medyadan duyurdu.



THK UÇAĞI 1969, İSRAİL UÇAĞI 1960 MODEL

Sözcü'den Emre Deveci'nin haberine göre; İsrail’den kiralanan uçaklar, THK uçakları için öne sürülen “eski” ve “su kapasiteleri düşük” söylemlerinin aksine işaret ediyor.

İsrail'den kiralanan üç uçağın tescilleri 4X-ANR, 4X-AUY ve 4X-AVM. Modelleri ise Thrush S2R-T34, SR2-T45 Turbo Thrush ve Piper PA-32-300 Cherokee Six C.

Trush şirketi tarafından üretilen ilk iki uçak, ziraii amaçlı üretilmiş uçaklar. İlaç yerine su ve yangın geciktirici (fire reterdant) sıkabiliyor.

Thrush S2R-T34 uçağının üretim yılı 2013. Üç uçaktan en yeni durumda olanı da bu.


SR2-T45 Turbo Thrush uçağının üretim yılı ise 1960. Yani eski denilen 1969 model THK uçaklarından daha eski.

Piper PA-32-300 Cherokee Six C uçağının üretim yılı ise 1970. 

Uçakların su kapasitesi ise modifikasyona göre 1250-1500 litre aralığında olduğu tahmin  ediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap