SON DAKİKA



Haber > Gündem > İsrail'de kaos: 'İç savaşın başlangıcındayız!'

İsrail'de kaos: 'İç savaşın başlangıcındayız!'

20 Temmuz 2023 Perşembe - 13:09




Netanyahu ve fanatik koalisyon ortaklarının geri adım atmaması üzerine aralarında pilotların da bulunduğu yüzlerce yedek asker görevini bıraktığını duyurdu. İç güvenlik servisi Şin Bet'in bir önceki direktörü Argaman'ın sözleri ise, depreme yol açtı.





İsrail'de seçimlerde ipi göğüsleyip beşinci kez başbakanlık koltuğuna oturan Binyamin Netanyahu'nun ülke tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir siyasi kaosa yol açan hamlesi, gizli servis ve ordu tarafından yakından izleniyor.

Tel Aviv yönetimi ve Washington'ı açık şekilde karşı karşıya getiren radikal değişiklik, İsrail gündemine 2023'ün ilk haftalarında girdi. Netanyahu ve fanatik koalisyon ortaklarının 'yargı reformu', muhaliflerin ise 'yargı bağımsızlığına darbe' olarak tanımladığı değişiklikler, İsrail'i kelimenin tam anlamıyla alt üst etti. 73 yaşındaki tecrübeli siyasetçi Netanyahu değişikliğe karşı çıkan Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı görevden aldı. Bunun üzerine yüzbinlerce insanın sokağa döküldüğü gösteriler gerçekleşti, protestoları Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un düzenlemenin derhal durdurulmasını isteyen mesajı izledi. Sendikaların genel grev çağrısı yaptığı ülkede, protesto dalgası başkent Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda uçuşlar durmasına yol açtı.

BİR SÜRE ERTELEDİ

İsrail'in tarihinin en sağcı hükümetinin başbakanlığını yapan Likud Partisi'nin lideri Binyamin Netanyahu, ülkeyi derinden sarsan protestoların ardından düzenlemeyi parlamentoya taşımayı erteledi.

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap