SON DAKİKA



Haber > Gündem > İsmet İnönü 19 Mayıs'ı böyle anlatmıştı

İsmet İnönü 19 Mayıs'ı böyle anlatmıştı

19 Mayıs 2019 Pazar - 21:31




Atatürk’ün en yakın silah arkadaşlarından İsmet İnönü, Samsun yolculuğu öncesi Mustafa Kemal ile görüşmelerini yıllar önce TRT'ye anlatmıştı.





Türk milletinin, zor ve imkânsız koşullarda dahi teslim olmayacağını, 19 Mayıs 1919’da başlattığı bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle dünyaya gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş yolunda attığı ilk adım bugün 100. yılına girdi. Türk milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kan ve gözyaşı ile yoğrulmuş şanlı bir mücadeleyle kavuşulan Türk istiklal ve cumhuriyetine giden yolun başlangıcı olan 19 Mayıs’ı, Atatürk’ün Bandırma Vapuru’na binmeden önce İstanbul’daki durumu ve Mustafa Kemal’le görüşmelerini, Atatürk’ün en yakın silah arkadaşlarından İsmet İnönü yıllar önce TRT’ye verdiği bir röportajda anlatmıştı.

9. Ordu Müfettişi olarak İstanbul’dan Bandırma Vapuru’na binen Mustafa Kemal’in aklında Anadolu’ya geçmek vardı. Anadolu’ya geçmek için daha yol çıkmadan bir yol haritası oluşturmuştu. Anadolu’daki direniş için öncesinden güvendiği bazı kişilerle görüşmüştü, bunlardan bir tanesi de Mustafa Kemal’in en yakın silah arkadaşlarından İsmet Paşa’ydı. İsmet Paşa, o dönemde Harbiye Nezaretinde Mütareke Komisyonu Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap