SON DAKİKA



Haber > Gündem > İsmet Berkan, İmamoğlu'nun Karadeniz turunu yazdı: Fiili adaylık ilanı

İsmet Berkan, İmamoğlu'nun Karadeniz turunu yazdı: Fiili adaylık ilanı

05 Mayıs 2022 Perşembe - 16:56




Karar Gazetesi köşe yazarı İsmet Berkan bugünkü köşesinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Trabzon ve Rize'de yapmış olduğu bayram ziyaretlerini değerlendirdi.





Gazeteci İsmet Berkan bugünkü köşesinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Ramazan Bayramı sebebiyle memleketi Trabzon ve Rize'de gerçekleştirmiş olduğu ziyaretlere değindiği bir yazı kaleme aldı.

Gezi'ye eşlik eden yazarlarla da görüştüğünü belirten Berkan, konuştuğu kişilerin İmamoğlu ve ekibinin gezi boyunca karşılaştıkları manzarlardan  etkilendiği ifade etti.

İmamoğlu'nun fiilen adaylığını ilan ettiğini belirten Berkan, zamanın İmamoğlu'nun lehine işlediğini kaydetti.

İsmet Berkan'ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Dikkat çekici önemli siyasi değişimler ve meydan okumalar yaşanıyor ülkemizde. Seçime yaklaştıkça, belli ki bütün aktörler karar verme eşiğine de yaklaşıyor ve keskinleşmeler başlıyor.


Bir önemli gelişme, Ekrem İmamoğlu’nun “memleketimi ziyaret ediyorum” diyerek çıktığı Doğu Karadeniz gezisinde Cumhurbaşkanı aday adaylığını fiilen ilan etmesi.

İmamoğlu, gezisine yanında kalabalık bir medya ordusuyla gitti. Gezi İmamoğlu’nun memleketi Trabzon değil Tayyip Erdoğan’ın “memleketi” Rize odaklıydı. Geziyi izleyen gazetecilerin bir bölümüyle konuştum, hepsi İmamoğlu’ndan, ekibinden ve gezi boyunca tanık olduklarından etkilenmiş gibiydi.

İmamoğlu’nun bu fiili aday adaylığı bakalım partisi CHP’yi ve muhalefetteki diğer beş partiyi nasıl etkileyecek?

Muhalefetin masası işleri ağırdan alıp zamana yaydıkça işte böyle şeyler oluyor; çünkü bir yandan hayat devam ediyor. Düne kadar o masa adayı tek başına belirleyebileceği, belirlediği adaya da istediği programı uygulatabileceğini düşünüyordu.

Doğrudan sokaktan güç alarak gelmeye karar veren İmamoğlu’nu artık engellemek de, ona “Bu işleri şöyle yapacaksın” diye bir program verip “Bizim sözümüzden de çıkmayacaksın” diye kağıt imzalatmak da kolay değil. Zaman, 6 liderin değil İmamoğlu’nun lehine işleyecek artık.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap