SON DAKİKA



Haber > Gündem > İsmail Saymaz'dan RTÜK'e zor soru

İsmail Saymaz'dan RTÜK'e zor soru

30 Ağustos 2021 Pazartesi - 13:21




Gazeteci İsmail Saymaz, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in programında kullandığı ifadeler nedeniyle soruşturma başlatması hakkında açıklama yaptı.





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir dizi ziyarette bulunmak için gittiği Çorum'da bir kadın yurttaş tarafından, "Dokunma çocuğuma, haydi yürü yürü" ifadesiyle hakarete uğramıştı. 

Gazeteci İsmail Saymaz ise konuya ilişkin Halk TV'de 'Perdenin Önü Arkası' programında kadın yurttaşa eleştiride bulunmuştu. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bir mesaj paylaşarak, "Bir anne hakkında TV’de çocuğunun elinden alınmasına varacak kadar nezaket ve vicdan sınırlarını zorlayan ifadeler kullanıldı, hakaret edildi. Bir anneye, bir kadına yönelik hakaret ve sözlü psikolojik şiddet içerikli yayın nedeniyle program hakkında inceleme başlatılmıştır." ifadesini kullandı. 

Halk TV'de Medya Mahallesi'nde konuya ilişkin konuşan Ayşenur Arslan, "Bir pazar günü RTÜK toplanmamış. Resen yani kendiliğinden RTÜK Başkanı vermiş talimatı, inceleme başlatmış" ifadesini kullandı. 

Öte yandan bir paylaşım daha yapan Ebubekir Şahin, kendisinin 'inceleme başlatıldı' ifadesine ilişkin bir paylaşım yapan Süleyman İrvan'a "Hocam hassasiyetiniz için teşekkür ederiz. Bir kadını,anneyi bu denli aşağılamaya ve hedef göstermeye şaşırmamak elde değil. Görevimiz yasal sorumluluk çerçevesinde denetim yapmaktır. İnceleme Üst Kurula geldiğinde demokratik bir oylamayla karar alınacağından emin olabilirsiniz." yanıtını verdi. 




Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap