SON DAKİKA



Haber > Gündem > İsmail Saymaz'dan çok konuşulacak Ayasofya yorumu!

İsmail Saymaz'dan çok konuşulacak Ayasofya yorumu!

13 Temmuz 2020 Pazartesi - 12:07




Gazeteci İsmail Saymaz, Habrtürk'te katıldığı programda Ayasofya'nın ibadete açılmasına ilişkin "Suriye'nin çölünde Ege'nin suyunda kaybolan milli egemenlik Ayasofya'nın ortasında aranıyor" ifadelerini kullandı.





Habertürk Tv'de Veyis Ateş'in sunduğu Habertürk Gündem programında Ayasofya'nın ibadete açılması konuşuldu.

Program konuklarından gazeteci İsmail Saymaz, 1934 yılında Ayasofya'nın müzeye çevrilmesine Yunanistan ya da başka bir devletin korkusundan değil tümüyle Türkiye'nin özgür iradesiyle karar verildiğini belirterek "Dışsal bir faktör vardı evet, biz Balkanlar'da bir barış ikliminin inşa edicisiydik bu bağlamda Ayasofya'da bu karar alındı. Biz bu kararı alırken Şark'ı sevindirecek gelişme diyorduk. Çünkü Rus dünyasına bir mesaj, doğulu hristyanlara bir mesaj, müslümanlara bir mesajdı" dedi.

Kararın herhangi bir dış gücün baskısıyla alınmadığına vurgu yapan Saymaz, "Aksine Türkiye'nin yüzünü Batı'ya döndüğünün alamet-i farikalarından biridir" dedi.

 Saymaz, şimdi tartışılan konunun namaz sırasında fresklerin aydınlatılması ve perde gerilip gerilmeyeceği oluğunu belirterek "Bu tartışma fuzuli bir tartışma. Çünkü orası bütün insanlığın hizmetine açık olabilir. Bizim için dünyaya bir mesaj olabilir" dedi.

"EGE'NİN SUYUNDA KAYBOLAN EGEMENLİK AYASOFYA'DA ARANIYOR"


İsmail Saymaz Ayasofya için "Egemenlik meselesi" kavramının kullanılmasını anlamakta zorlandığını belirterek "Yahu daha bir hafta önce -bizim demeyelim ama- statüsü tartışmalı Eşek Adası'na Yunanistan Cumhurbaşkanı çıktı. Süleyman Şah'ta aklınıza gelmedi. Suriye'nin çölünde Ege'nin suyunda kaybolan milli egemenlik Ayasofya'nın ortasında aranıyor." açıklamasında bulundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap