SON DAKİKA



Haber > Gündem > İsmail Saymaz'dan Bakan Nureddin Nebati'ye canlı yayında zor sorular

İsmail Saymaz'dan Bakan Nureddin Nebati'ye canlı yayında zor sorular

15 Aralık 2021 Çarşamba - 13:32




Halk TV ekranlarında İsmail Saymaz, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin karamsar vatandaşlara yönelik "Sen maaş alıyorsun. En fazla neyini kaybedersin? Enflasyonun altında ezilirsin." sözlerine tepki gösterdi.





Halk TV ekranlarında yayınlanan Konuşmasak Olmaz programında gazeteciler Kadri Gürsel ve İsmail Saymaz, Lütfi Elvan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan affını istemesi üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan Nureddin Nebati'yi konuştu. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Habertürk yazarı Sevilay Yılman ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde "Bitersek hep beraber biteceğiz. Kazanırsak hep beraber. Karamsar tablo çizenler var. Hiçbir şekilde bize inanmayanlar. Onlara diyorum ki; Sen maaş alıyorsun. En fazla neyini kaybedersin? Enflasyonun altında ezilirsin. Ama ben bütün varlığımı kaybederim bu iş düzelmezse eğer. 1000 çalışanımız var. 1000 kişiyle beraber bütün varlığımı kaybederim. Ben babadan görme bir insanım. Babamın bana bıraktıklarını kaybederim. Ben bunu göze alır mıyım Sevilay Hanım? Bu işi ya düzelecek ya düzelecek! Yeter ki bize güvenilsin, inanılsın!" ifadelerini kullanmıştı.

İsmail Saymaz, Nebati'nin açıklamalarına tepki gösterdiği yayında vatandaşın yaşadığı sıkıntıları Hazine ve Maliye Bakanı'nın bilmediğini hatırlattı.  Saymaz, vatandaşın yaşadığı ekonomik sorunları saydı ve Nebati'nin bunları bilmediğini vurguladı. 

"ASGARİ ÜCRET ALMANIN NE ANLAMA GELDİĞİNİ BİLİYOR MU?"

İsmail Saymaz'ın Nureddin Nebati'ye yönelik sözleri şöyle oldu:


Nureddin Nebati hiç sabah kalktığında okula gidecek olan çocuğunun servis parasını verememekle karşı karşıya kalmış mı? Çocuğunun servis parasını cebine koyamamanın ne olduğunu biliyor mu?

Nureddin Nebati, birgün olsun işsiz kaldığında, işten kovulup İŞKUR'un kapısında beklemenin ne olduğunu biliyor mu?

 Nureddin Nebati, diplomalı işsiz olmanın ne anlama geldiğini biliyor mu?

Nureddin Nebati, asgari ücret almanın ne anlama geldiğini biliyor mu? 

Nureddin Nebati, halk ekmeğin önünde beklemenin ne anlama geldiğini biliyor mu?


"AĞANIN ÇOCUĞU OLDUĞU İÇİN ÜFÜRMESİ KOLAY"

Bunların hiçbirini bilmez Nureddin Nebati. Ağanın çocuğu bir patron olduğu için ona üfürmesi kolay?

 Sen hiç enflasyon altında ezildin mi, biliyor musun ne demek?

Kapına veresiye için hiç bakkal geldi mi Nureddin Nebati biliyor musun?

Bunu Türkiye'de milyonlarca insan yaşıyor. Tüpün bitti mi ikincisini alamadığın oldu mu senin? Su bitti mi ikincisini alamadığın olmadı. Hiçbir zaman olmayacak.


Akbilin bittiği için Bayrampaşa'dan Maltepe'ye yürüdün mü sen? Bilemezsin o yolda yürümeyi.

Nureddin Nebati, yoksulları bilmediği için, fukaranın halinden anlamadığı için, onları gece gündüz cami cemaatinden ibaret zannediyor. 

Nureddin Nebati ağa çocuğu ona ver tarlayı ama köylüye ver Yasin'i. İşveren fabrikatör, ona ver tekstil ürününü, ver krediyi; garibana Yasin'i ver. Nureddin Nebati, Müslüman'ı, vatandaşı tevekkül ederken, rıza gösterirken, çalışırken seviyor. Hak arayanını sevmiyor. Enflasyondan fazlasını isteyeni sevmiyor. 

Asgari ücrette emeğinin gerektirdiğini isteyeni sevmiyor. O yüzden diyor, "Enflasyonun altında ezilirsin" 

Sen hiç enflasyon altında ezildin mi Nureddin Nebati?


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap