SON DAKİKA



Haber > Gündem > İsmail Saymaz yazmıştı: Suriyeli cihatçı örgütün lideri Meclis gündeminde

İsmail Saymaz yazmıştı: Suriyeli cihatçı örgütün lideri Meclis gündeminde

29 Kasım 2021 Pazartesi - 13:55




halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz'ın gündeme getirdiği Antakya’nın Reyhanlı sınırına yakın mesafede yaşanan Gün çiftinin ve doğmamış çocuklarının hayatını kaybettiği trafik kazasına sebep olan Tevfik Şahabettin'in Suriyeli cihatçı örgütün lideri olduğu iddiası TBMM gündemine taşındı.





halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz'ın 26 Kasım'da halktv.com.tr'deki "Reyhanlı'daki trafik canavarı, Suriyeli cihatçı örgütün lideriymiş" başlıklı köşe yazısında, Antakya’nın Reyhanlı sınırına yakın mesafede yaşanan trafik kazasına dikkati çekerek kazayı gerçekleştiren Tevfik Şahabettin’in avukatının dosyadan bilgi vermemesini, buna karşı ölen kişileri temsil eden bir avukat bulunmamasını şüpheli bularak konuyu araştırdığını belirtmiş ve “Şahabettin'in etrafındaki koruma zırhının sebebi ne?” diye sormuştu.

Saymaz, yazısında bu soruya ilişkin, "Aslında Suriye'deki eli kanlı Selefi-Tekfirci örgütlerden Nurettin Zenki Tugayı'nın lideri Sheikh Tawfiq Shahabuddin olması mı?” ifadesini kullanmıştı.

TBMM gündeminde

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile konunun TBMM gündemine taşındığını duyurdu.

Hatimoğlu, "Reyhanlı'da aracı ile çarpması sonucu genç Gün çiftinin ve doğmamış çocuklarının ölümüne neden olan Tevfik Şahabettin'in;Suriye savaşında sayısız insanlık suçu işlemiş olan cihadist örgüt Nurettin Zenki Tugayının kurucusu olduğu iddiasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sorduk." ifadesini kullandı.

Bakan Soylu'nun yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde şunları soruldu:


1. Tevfik Şahabettin'in 2011'de örgütü kurduktan iki yıl sonra Reyhanlı'ya yerleşerek buradan örgütü yönettiği iddiası doğru mudur?

2. Suriye'deki savaşta eli kanlı cihadist bir örgüt olarak rol alan yapının kurucusu olduğu iddia edilen bir kişi nasıl yıllardır Hatay'da yaşayabilmiştir?

3. Zanlı insanlık suçu işlemiş biri olarak yargılanacak mıdır?
 

Reyhanlı'da aracı ile çarpması sonucu genç Gün çiftinin ve doğmamış çocuklarının ölümüne neden olan Tevfik Şahabettin'in;Suriye savaşında sayısız insanlık suçu işlemiş olan cihadist örgüt Nurettin Zenki Tugayının kurucusu olduğu iddiasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sorduk. pic.twitter.com/ZcUvHDKOAx — Tülay Hatimoğulları (@TulayHatim) November 29, 2021

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap