SON DAKİKA



Haber > Gündem > İsmail Saymaz sarsıcı bilgiyi paylaştı: AKP, iktidarını böyle uzatacak

İsmail Saymaz sarsıcı bilgiyi paylaştı: AKP, iktidarını böyle uzatacak

08 Haziran 2022 Çarşamba - 16:42




Halk TV yazarı İsmail Saymaz kişisel Twitter hesabından, AKP'nin kur-faiz oyununu duyurdu. Vatandaşı fakirleştirip, zenginleri daha da zengin yapacak bu sistemin AKP'nin süresini uzattığını vurguladı.





Döviz önlenemez yükselişini sürdürüp, neredeyse her ürüne fahiş zamlar gelmeye devam eden şu günlerde; gazeteci/yazar İsmail Saymaz kişisel Twitter hesabından, AKP'nin ekonomik politikalarına dair dikkat çekici bir paylaşımda bulundu.

20 Aralık 2021'de Dolar'ın 18 TL'yi gördüğünü hatırlatan Saymaz, yapılan müdahale ile birlikte düşmesine rağmen aradan geçen sadece 6 ay içerisinde yine aynı noktaya gelmek üzere olduğuna dikkat çekip; AKP'nin dar gelirliyi daha da fakirleştirip zengini daha da zengin yapacak ve iktidar süresini uzatacak planını açıkladı.

İşte İsmail Saymaz'ın o paylaşımları:

Dolar 20 Aralık 2021 itibariyle 18 TL’yi görmüştü. Ertesi gün Kur Korumalı Mevduat’a geçildi. Dolar 11,50’ye kadar düştü. Altı ay geçti. Dolar bugün 17 TL. Daha da aratacak gibi görünüyor. Faiz-kur farkından kaynaklı kazanç, milyonlardan alınıp milyonerlere verilecek.

Kur-faiz farkından kaynaklı miktar nasıl ödenecek? Nureddin Nebati, Urfa’daki tarlasını satarak ödemeyeceğine göre Hazine’den karşılanacak. Yani, para basarak. Bu da enflasyon ve dolaylı vergi demek. AK Parti, bir gün daha iktidarda kalmak için dargelirlinin ömründen çalıyor.


Beğendim
13
Sevdim
2
Beğenmedim
9
Üzgün
6
İnanılmaz
2

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap