SON DAKİKA



Haber > Gündem > İsmail Saymaz: İktidar ve muhalefeti bir araya getiren ''ballı gezi''

İsmail Saymaz: İktidar ve muhalefeti bir araya getiren ''ballı gezi''

13 Nisan 2022 Çarşamba - 10:48




Halk TV yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinde, Zeytinburnu Belediyesi'nin düzenleyeceği ve masrafları belediye bütçesinden karşılanacak Bosna-Hersek gezisinin oybirliğiyle kabul edilişini ele aldı.





Gazeteci İsmail Saymaz bugünkü köşesinde, ''Ballı gezi ittifakı'' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Saymaz, Zeytinburnu ilçesinde sosyal yardıma muhtaç insan sayısının son derece fazla olduğunu belirterek başladığı yazısında; belediye bütçesinin karşılanacak 38 kişilik Bosna ziyaretinde AKP, MHP, CHP ve İYİ Partili belediye meclis üyelerinin oybirliği ile bu kararı aldığını vurguladı.

İsmail Saymaz'ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

CHP'li Hacer Foggo'nun deyimiyle derinleşen yoksulluk İstanbul'da en keskin ve en çıplak haliyle yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan sosyal yardım başvurularında, bu yoksulluğu ilçe ilçe, mahalle mahalle görmek mümkün.

Zeytinburnu, 23. sırada yer alıyor.


13 mahallesinde ortalama yüzde 20 oranında sosyal yardım başvurusu var.

Şu 'talihe' bakın ki...

At yarışlarının oynandığı hipodroma ev sahipliği yapan Veliefendi Mahallesi yüzde 27 ile açık ara birinci.

Turistik gezi rotası
Hal böyleyken kaynaklarını yoksulluğu gidermek için ayırması beklenen Zeytinburnu Belediye Meclisi, "İnsaf!" dedirten bir ballı gezi kararına imza attı.

Üstelik hemen her konuda çatışan iktidar ve muhalefet partilerine mensup belediye meclis üyeleri bu kez oybirliğiyle "Evet" dedi.


Zeytinburnu Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü'nün 1 Nisan tarihli 'Yurt Dışı Teknik İnceleme ve Temas' konulu yazısına göre meclis üyeleri ve yönetici olarak görev yapan personelden oluşan 38 kişilik bir heyetin mayıs ayında Bosna Hersek'e davet edildiği anlatılıyor.

Sarajevo Belediyesi'nin (Saray Bosna) daveti üzerine gerçekleştirilecek sözde teknik gezi ve temas kapsamında Saray Bosna, Ilidza (Ilıca), Konyıts, Pocitel, Blagay, Mostar, Travnik ve Jajçe (Yayçe) şehirlerinin gezileceği belirtiliyor.

Gerekçe şu şekilde:

"Saray Bosna Belediyesi'nin daveti doğrultusunda belediyelerimiz arasındaki dostluk ilişkisini pekiştirmek, belediyecilik alanındaki uygulama ve faaliyetleri yerinde görmek, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak, şehircilik, tarihi dokunun korunması, kent estetiği, kültür, turizm ve ekonomi konularında teknik incelemelerde bulunmak amacıyla..."

Bu talep Zeytinburnu Belediyesi'nde 6 Nisan günü toplantıya katılanların oybirliğiyle kabul edildi. Alınan kararda "Yapılacak ödemenin belediyemiz bütçesinden karşılanması uygun görülmüştür" deniyor.


Muhalefet de destek verdi

Zeytinburnu Belediye Meclisi'nde 22'si AK Parti, 13'ü CHP, 2'si İyi Parti ve MHP'den olmak üzere toplam 37 belediye meclis üyesi var. Başkan Ömer Arısoy da katılınca kadro tamam oluyor. Ancak kimi meclis üyelerinin geziye karşı çıktığı ve katılmayacakları ifade ediliyor.

Tablodan anlaşılan o ki...

Çatışma halindeki iktidar ve muhalefet partisi belediye meclis üyeleri, mesele Bosna Hersek'e ballı gezi olduğunda ittifak edebiliyor. Üstelik karar tutanağına göre davet eden Saray Bosna Belediyesi görünmesine rağmen gezinin giderini Zeytinburnu Belediyesi karşılıyor.

Zeytinburnu'nun yüzde 20'si İBB'den sosyal yardım beklerken, belediye bütçesinden Bosna Hersek'e geziye gitmek halkı enayi yerine koymaktır.

İlla bir ittifak kuracaksanız...


Yoksulluğu çözmekte ittifak edin.

Ballı gezide değil.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap