SON DAKİKA



Haber > Gündem > İsmail Saymaz hepsini tek tek sıraladı ve tepki gösterdi: "Siyasi sorumluları olmalı"

İsmail Saymaz hepsini tek tek sıraladı ve tepki gösterdi: "Siyasi sorumluları olmalı"

27 Nisan 2020 Pazartesi - 13:07




İsmail Saymaz, komşu ülkelerin korona virüs verilerini paylaştı ve Türkiye'deki vaka ve ölüm sayılarının fazla olduğuna dikkat çekerek "Bunun siyasi nedenleri ve sorumluları olmalı" dedi.





Gazeteci İsmail Saymaz, komşu ülkelerimizdeki korona virüs vaka sayılarını paylaşarak Türkiye'dek duruma dikkat çekti. 

En çok vaka sayısına ulaşan İran'ın 17 bin vakayla önünde yer aldığımıza vurgu yapan Saymaz, ölüm sayısında da İran'ın ardından ikinci sırada yer aldığımızı belirtti.

Diğer komşularımızdaki vaka ve ölüm sayılarının düşüklüğünün altını çizen Saymaz, Twitter hesabından şu paylaşımlarda bulundu:

Türkiye komşuları arasında en çok koronavirüs vakası çıkan ülke. Birinci sıradaki İran’ın 17 bin vaka önündeyiz. Ölümde İran’dan sonra ikinciyiz. Diğer komşular şöyle:

Yunanistan: 134


Irak: 86

Bulgaristan: 56

Ermenistan: 28

Azerbaycan: 21

Gürcistan: 6


Bu tablonun bir izahı olmalı.

İran hariç, komşularımız 100 ve altında insanını kaybederken, Türkiye’nin vaka sayısında dünyada 7., ölüm sayısında 12. sırada bulunmasının bilimsel gerekçeleri, sosyal ve siyasal nedenleri ve birtakım sorumluları olmalı.

ekran-alintisi-106.png

Beğendim
2
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap