SON DAKİKA



Haber > Gündem > İsmail Saymaz’dan Tarım ve Orman Bakanı’na sert sözler! ''Sensin antika!''

İsmail Saymaz’dan Tarım ve Orman Bakanı’na sert sözler! ''Sensin antika!''

05 Ağustos 2021 Perşembe - 13:25




Gazeteci İsmail Symaz THK uçaklarına uçamaz antika diyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sert ifadeler kullandı. Pakdemirli “Antika sizin zihniyetiniz, Sizsiniz antika." dedi.





Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz TV100 kanalında katıldığı “Yüz Yüze” televizyon programında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye çıkan yangınlara müdahale için kullanılması beklenen Türk Hava Kurumu uçaklarıyla ilgli söylediği sözler üzerinden sert ifadelerle yüklendi.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde günlerdir söndürülemeyen yangınla ilgili konuşan ve THK uçaklarının neden kullanılmadığına yönelik açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli konuyla ilgili “'THK'nın elindeki uçakla ilgili problem var. Bu uçaklar uçabilecek kapasitede değil, uçsa da performans verecek kapasitede değil. Biz burada insansız hava uçakları, insansız hava helikopterleri, son teknoloji jet amfibik uçaklar diyoruz. Hala antikacı dükkanı gibi '1960'lardan kalma uçakları kullanalım” ifadelerini kullanmıştı.

"ANTİKA SİZSİNİZ"

Gazeteci İsmail Saymaz katıldığı televizyon programında Bekir Pakdemirli’nin THK uçaklarıyla iğli “antika” ifadesine dikkat çekerek Bakan Pakdemirli’ye yüklendi.

Saymaz “Bu uçaklar 2016 yılında İsrail’e yangın söndürmeye gittiler. Yani İsrail’i 2016’da söndüren, 2017’de İtalya’yı söndüren, 2019’da gösteri uçuşu yapan uçak birden bir bir buçuk yılda mı hurda haline geldi. Öyle olmayacağına göre bu uçakların uçabileceği yönünde THK’nın eski yöneticileri, pilotlar ve uzman kişilerin ortak açıklaması var. Bakan diyor ki; “Bunlar uçmaz efendim bunlar antika” Antika sizin zihniyetiniz, Sizsiniz antika. Sayın Bakan bu görüşünü değiştirmek zorunda aksi taktide kendisi değişecek” diye konuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap