SON DAKİKA



Haber > Gündem > İsmail Saymaz canlı yayında Kadri Gürsel'e AK Parti'nin gerçek amacını açıkladı

İsmail Saymaz canlı yayında Kadri Gürsel'e AK Parti'nin gerçek amacını açıkladı

17 Kasım 2021 Çarşamba - 11:28




Halk TV’de Konuşamazsak Olmaz programında gazeteci İsmail Saymaz, AKP’yle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.





Halk TV’de  Kadri Gürsel ile İsmail Saymaz, Konuşamazsak Olmaz programda hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem de MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin sistemle ilgili açıklamalarını değerlendirildi.

Gazeteci Saymaz, “Dün AKP iktidarda tek başına kalabilmek işin barajı koruyordu bugün ise tek başına iktidarı koruyabilmek için ve birinci parti çıkabilmek için barajı yüzde 7’ye indiriyor. “ dedi.

"AKP'NİN DERDİ ÜLKEYİ DEMOKRATİKLEŞTİRMEK DEĞİL"

Saymaz bunun sebebini ise, “Dün de bugün de barajı sabit tutup yahut bugün indirmesinin sebebi ülkeyi demokratikleştirmek değil, her şart altında iktidar kalabilmek. Bu dün antidemokratik görünümdeydi bugün de söz de demokratik biçimde icra ediliyor.” şeklinde açıkladı.

Aynısının  50+1’de de yaşandığını dile getiren Saymaz, “Devlet Bahçeli darbeden sonra neden bu sistemi gelin tartışalım dedi. Çünkü cumhurbaşkanı anayasanın sınır dışına çıkıyor. Anayasa cumhurbaşkanının ayağına getirildi.” diye konuştu


Saymaz AKP’nin derdinin, ülkeyi demokratikleştirmek olmadığını her şart altında iktidar kalabilmek olduğunu aktardı.

Beğendim
4
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap