SON DAKİKA



Haber > Gündem > İsmail Saymaz canlı yayında isyan etti! 21 şehirde ''itibarın'' cayır cayır yanıyor!

İsmail Saymaz canlı yayında isyan etti! 21 şehirde ''itibarın'' cayır cayır yanıyor!

03 Ağustos 2021 Salı - 17:48




Gazeteci İsmail Saymaz, katıldığı bir televizyon programında orman yangınlarında havadan müdahalenin yetersiz kalmasına "Ben sana para veriyorum gidiyorsun kendine uçak alıyorsun. 21 şehirde ‘itibarın’ cayır cayır yanıyor, bizim aktardığımız parayla yangın uçağı alamıyorsun.” diyerek tepki gösterdi.





Türkiye bir haftadır süren orman yangınları ile mücadele ederken, Türk Hava Kurumu’na ait yangın söndürme uçaklarının neden kullanılmadığı da tartışılmaya devam ediyor.

Gazeteci İsmail Saymaz da Halk TV’de katıldığı bir programda konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Saymaz, “Elinde 13 tane Cumhurbaşkanlığı’na ait uçak varken, bakanlıkların özel jetleri varken neden yangın uçağı almazsın?” diye sordu.

Saymaz, şu ifadeleri kullandı:

“Sivil Savunma Teşkilatı’nın uçağı yok. İçişleri Bakanlığı’na bağlı Jandarma’nın da yok. Hava Kuvvetleri’nin de mi yok? Diyorlar ki ‘ilk yarım saatte müdahale edersen, yangınla etkili bir mücadele yürütürsün’ ilk yarım saatliğine telefon açıp uçağı bulamazsın. Şimdi Azerbaycan ve Rusya’dan tedarik ediyorsun. İddiaya göre Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla da alacaksın. Yani anlaşılabilir gibi değil. Ya THK’ya ait uçakları onar ve kullan ya da yenisini al. Böyle bir yönetememe hali, böyle bir beceriksizlik bir daha görülmedi. Bütün bu hal nedeniyle yangınlar söndürülemiyor. Ben vatandaşım, ben bilemem kardeşim 2 bin ton mu taşır, 5 bin ton mu taşır. THK Eski Başkanı Erdoğan Karakuş Paşa ile konuştum. Diyor ki ‘küçük uçak bizim araziye uygundur, büyük uçak viraj alamaz.’ Alanı alacaksın kardeşim. Sen o yüzden oradasın. Küçük uçak ise küçük uçak. Büyük uçak ise büyük uçak. Ben sana para veriyorum gidiyorsun kendine uçak alıyorsun. 21 şehirde ‘itibarın’ cayır cayır yanıyor, bizim aktardığımız parayla yangın uçağı alamıyorsun.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap