SON DAKİKA



Haber > Gündem > İsmail Saymaz 'Acı bir itiraftır' dedi Elazığ Cezaevi’nde yaşananları yazdı

İsmail Saymaz 'Acı bir itiraftır' dedi Elazığ Cezaevi’nde yaşananları yazdı

24 Ekim 2023 Salı - 13:44




Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde, Elazığ 1 No'lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde 8 Ağustos 2023 tarihinde yaşanan kanlı olayı anlattı. Saymaz, “Bu tutanak devletin, ellerinde kapı kolu demiri ve sivriltilmiş demirler bulunan iki mahkuma yenildiğinin acı bir itirafıdır” dedi.





Saymaz, E-46 numaralı odada kalan ve Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken'i öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm Gültekin Alan’ın infaz koruma memurlarını rehin alarak E-16 no'lu odadaki TİKKO'cu Şafak Yılmaz'ı, E-17'deki PKK'lı Murat Özdemir'i kapı demirleriyle dövdüklerini, 15 Temmuz'a katıldığı iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan eski Üsteğmen Mennan Yeşilbaş'ı karnından ağır yaraladıklarını, Ömer Halisdemir'in şehit edilmesine ilişkin davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Kıdemli Çavuş Hasan Aksoy’u 8 yerinden yaraladıklarını hatırlattı. Saymaz, saldırganın, “Siz resmi devletsiniz, biz derin devletiz” ifadesine dikkati çekti.

Saymaz, yazısının devamında şu görüşlerini aktardı:

“Bir tutuklu ne suç işlemiş olursa olsun, cezaevinde olduğu sürece devletin gözetimi altındadır. Tutukluların can güvenliğini sağlamak devletin görevidir. Cezaevleri suçluların yeni suç işleyerek ‘kariyer' yapma alanı değildir. Bu tutanak devletin, ellerinde kapı kolu demiri ve sivriltilmiş demirler bulunan iki mahkuma yenildiğinin acı bir itirafıdır.”

Yazının devamını okumak için tıklayın

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap