SON DAKİKA



Haber > Gündem > İsmail Saymaz 2 veriyi paylaştı, ortalık karıştı: Böyle fark olur mu?

İsmail Saymaz 2 veriyi paylaştı, ortalık karıştı: Böyle fark olur mu?

03 Haziran 2022 Cuma - 16:02




Gazeteci İsmail Saymaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, TÜİK ve ENAG'ın açıkladığı verileri ortaya koydu. Aradaki büyük fark ciddi bir kafa karışıklığına sebep oldu.





Gazeteci/yazar İsmail Saymaz kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımla TÜİK ve ENAG'ın açıklamış olduğu enflasyon verilerini karşılaştırdı.

Her 2 kurumun da hazırlamış olduğu aynı döneme ait verilerde ortaya çıkan çok büyük seviyedeki fark, vatandaşın da kafasını karıştırdı.

Aradaki farkın yüzde 100'den fazla olduğuna dikkat çeken Saymaz, iki farklı Türkiye olmadığına göre böyle bir farkı nasıl oluşabildiği sorusunu yöneltti.

İşte İsmail Saymaz'ın o paylaşımı:

TÜİK’e göre mayısta enflasyon yüzde 2.9. Yıllık enflasyon ise yüzde 73. ENAG’a göre ise aylık 5.46 artarken, yıllık yüzde 160 olarak gerçekleşti. İki oran arasında yüzde 100’ün üzerinde fark var. İki ayrı Türkiye olmadığına göre neden iki ayrı istatistik var?


Beğendim
4
Sevdim
4
Beğenmedim
2
Üzgün
1
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap