SON DAKİKA



Haber > Gündem > İslam'da seferi mi?.. Yoksa; İslam'dan seferi mi?

İslam'da seferi mi?.. Yoksa; İslam'dan seferi mi?

20 Ocak 2015 Salı - 11:04








İslâm’da seferi olmak vardır. Ama; “İslâm’dan seferi olmak da var” sananlar da mevcut anlaşılan!.. * Mesela; İslâm’ın şartlarından Oruç’ta seferi olmak vardır. Müslüman olan biri Ramazan’da uzun bir yolculuğa çıktığı zaman, “Oruç’tan seferi” sayılarak, daha sonra borcunu yerine getirme şartıyla geçici olarak muaf olabiliyor. * Peki; İslâm’dan seferi olmak nasıl bir şey? Biz de yeni öğrendik!.. * Yurt dışında, İslâm ve Peygamberimize hakaret içeren karikatürlü yayın yapan Charlie Hebdo Dergisi’ne gerçekleştirilen kanlı ve kabul edilemez saldırıyı kınamak için, “teröre ortak tepki” kamuflajı ile pankartların gölgesinde, kendinizi adeta, “İslâm’dan seferi sayarak” kol kola Hristiyanlarla yürürsünüz. Sonra da Türkiye’ye dönerek, seferiliğinizi ortadan kaldırıp, bu kez Charlie Hebdo dergisini kınamak için kıyameti koparır, kıyısından köşesinden yanlışa bulaşanların üzerine de aslanlar gibi atlarsınız!.. * İşte, “İslam’dan seferi olmak”, daha doğrusu “olduğunu sanmak” böyle bir şey olsa gerek!..

BİRAZ DA RİYAKÂRLIK ÜZERİNE...

Söz konusu riyakârlık olduğunda, bazı ilmihallere göz attık ve şöyle izahlara rastladık: * İşte biri: “Bu kişiler Allah’ın rızasını değil de insanların rızasını aradıkları için hep çevrelerindeki insanların hoşlanacağı beğeneceği bir görünüm sunmak isterler. Bunun için çevrelerinde kim varsa kendilerini o kişiye uygun davranış özellikleri geliştirerek tanıtırlar.” * Bir diğeri: “Riyakarlığın altında yatan önemli sebeplerden birisi ise çeşitli menfaatler elde etmektir. Bu nedenle bu kötü ahlak özelliğine sahip kişiler her ortamda kendilerine maksimum fayda sağlayabilmek için olduklarından çok farklı bir görünüm sergiler ve bu zor duruma tahammül ederler. İnsanların dikkatini çekmek, popüler olmak veya maddi çıkar elde etmek gibi amaçlar doğrultusunda insanların rızası için hareket ederler.” * Bunlara Kitap’a ortasından bakıp, hatırı sayılır bilgeliği de bulunanların izahını da hatırlattıktan sonra, başkalarının piresini deve yaparken, kendi develerini pire haline dönüştürmek için, demediğini bırakmayanlara, yollarda yürümekten, cami önlerinde slogan atmaktan bıkmayanlara sormak lazım: -Allah’ın kitabı ile alay edenlere karşı ne yaptınız da, şimdi Peygamberine sahip çıkma dürüstlüğünü (!) gösteriyorsunuz?

KORKU TELLALLARINA...

Bilesiniz ki; imanın güzeli ve derecesi; “Korktuğu için sevmeyle değil, sevdiği için korkmayladır.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap