SON DAKİKA



Haber > Gündem > İslamcı kime denir Müslüman kime?

İslamcı kime denir Müslüman kime?

05 Mayıs 2020 Salı - 16:00




Muhafazakar kesimin epeyce tartıştığı, “karşı mahallenin” de sürekli öfke büyüttüğü bir mesele “İslamcılık. Nedir İslamcılık, Müslüman kimdir?





HaberTürk yazarı Mehmet Akif Ersoy bugünkü köşesinde İslamcılık nedir ne değildir üzerine bir yazı yazdı.

İslamcılık nedir, Müslüman Kimdir başlıklı yazının bir bölümü şu şekilde:

"Muhafazakar kesimin epeyce tartıştığı, “karşı mahallenin” de sürekli öfke büyüttüğü bir mesele “İslamcılık”.

Saatlerce, aradaki farkı anlatmaya çalışan insanlar dinledim. Yukarıdaki başlığa ilişkin bir yazı yazsam, sayfalarca açıklama yapmam gerekebilirdi. Ancak bazen bir cümle, kitap yazsanız ancak anlatabileceğiniz durumları özetleyebiliyor. Bence cevap budur:

“Kendi dindarlığı ile meşgul olana Müslüman, başkasının Müslümanlığıyla meşgul olana İslamcı denir.”


Sosyal medyada böyle vurucu cümlelere de rastlayabiliyoruz. Paylaşım bana ait değil. Dönüp baktığımda yazanı da bulamadım. Ama aynen katıldığımı ifade etmek isterim.

Efendim biraz uzun sayılabilecek bir aranın ardından “merhaba” diyeyim öncelikle…

Korona günlerinde epeyce ezberlediğimiz başlıklardan sıyrılacağımız zamanlara kavuşmaya az kaldı. Uzmanlar bayramla birlikte yavaş yavaş hayatımızın normalleşme sürecine gireceğini ama bunun asla eskisi gibi bir yaşam olmayacağını hatırlatıyor.

Ramazan ayının ilk haftası Habertürk ekranlarında Osman Egin hocamızla güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Sizlerden o kadar çok mesaj, mail ve telefon aldık ki durum bizi bile şaşırttı.

Mümkün mertebe gönderilen mesajları okumaya gayret ediyorum. Program sonrası anladığım şey; Demek ki sözü nasıl söylediğiniz en az içeriği kadar önemli. Demek ki bir süredir İslam’ı anlatma biçiminde ciddi sorunlar var.


İslam’ı bir zırh gibi; problemli aklının, kirlenmiş kalbinin, bedeninin, çirkin ilişki ağının, çıkarlarının önüne koyup kendini onunla korumaya çalışanlar, o “zırha” çarpan her şeyin İslam’a zarar vermesine yol açıyor. Birilerinin kendini korumak için feda ettiği değerlerin, toplumumuzda derin yaralar bıraktığı muhakkak.

Yeni sorular, “hocaya kızıp camiye gitmeme” diye bildiğimiz yaklaşımlar, uzaklaşma, soğuma ve sorgulamalar, sıkılmışlık, kolayca reddetme ve sıyrılma gibi sorunlar çığ gibi büyüyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap