SON DAKİKA



Haber > Gündem > İŞKUR Açık İş İstatistikleri Araştırması 3. çeyrek sonuçları açıklandı

İŞKUR Açık İş İstatistikleri Araştırması 3. çeyrek sonuçları açıklandı

12 Ekim 2023 Perşembe - 13:45




Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Açık İş İstatistikleri Araştırması 3. çeyrek sonuçları açıklandığını belirterek, “1 ve üzeri çalışanı bulunan 16 bin 778 işletmeyle iletişime geçerek 272 bin 419 açık iş (işveren tarafından talep edilen-ihtiyaç duyulan eleman) tespit ettik” dedi.





Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, en fazla işçi talep eden sektörlerin ve en fazla işçi aranan mesleklerin belirlemesi amacıyla İŞKUR tarafından hazırlanan Açık İş İstatistikleri Araştırması’nın 2023 yılı üçüncü çeyrek sonuç raporunun yayımlandığını belirtti. Işıkhan, şu ifadelere yer verdi:
“İş gücü piyasasının ihtiyaçlarını tespit ederek iş arayan vatandaşlarımızın istihdama katılımlarını kolaylaştırıcı adımlar atmaya devam ediyoruz. En fazla işçi talep eden sektörler ve en fazla işçi aranan meslekleri belirlemek amacıyla İŞKUR tarafından hazırlanan Açık İş İstatistikleri Araştırması’nın 2023 yılı üçüncü çeyrek sonuç raporu yayımlandı. Araştırma kapsamında 1 ve üzeri çalışanı bulunan 16 bin 778 işletmeyle iletişime geçerek 272 bin 419 açık iş (işveren tarafından talep edilen-ihtiyaç duyulan eleman) tespit ettik.”
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap