SON DAKİKA



Haber > Gündem > IŞİD ve PKK operasyonlarında 5 tutuklama

IŞİD ve PKK operasyonlarında 5 tutuklama

28 Temmuz 2015 Salı - 11:58




İstanbul’da terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlarda dün adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 3’ü IŞİD, 2’si ise PKK üyeliğinden tutuklandı. 10





Operasyonlarda 5 kişi tutuklandı... Yurt genelinde terör örgütlerine yönelik başlatılan operasyonlar kapsamında İstanbul’da gözaltına alınan ve PKK üyeliği ile suçlanan 10 kişi ile IŞİD üyeliği ile suçlanan 5 kişi dün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık tarafından sorgulanan şüphelilerden PKK üyeliği ile suçlanan 10 şüpheliden 8’i ile IŞİD üyeliği ile suçlanan 5 kişi tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi Hakimlik huzuruna çıkarılan ve PKK üyeliği ile suçlanan 8 şüpheliden 2’si örgüt üyeliği suçlaması ile tutuklandı. Hakimlik PKK üyeliği ile suçlanan 6 şüpheliyi ise serbest bıraktı. Mahkemeye IŞİD üyeliği suçlamasıyla sevk edilen 5 kişiden ise IŞİD’in İstanbul emiri olduğu öne sürülen Abdullah Abdullayev’inde aralarında bulunduğu 3’ü tutuklandı. Hakimlik 2 kişiyi ise serbest bıraktı.

7 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlar kapsamında hafta sonundan itibaren Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen 31 kişiden ‘Ebu Hanzala’ kod isimli Halis Bayuncuk’un da bulunduğu 4 kişi IŞİD, 3 kişi ise PKK terör örgütü üyeliğinden tutuklanmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap