SON DAKİKA



Haber > Gündem > İşçilerin eylemi devam ediyor

İşçilerin eylemi devam ediyor

24 Mayıs 2015 Pazar - 09:22




Bursa'daki OYAK Renault fabrikasının yetkilileri ile işçilerin seçtiği sözcüler ve tarafların avukatları arasında gerçekleştirilen toplantı olumsuz so





Bursa'da maaşlarında iyileştirme talebiyle Oyak Renault işçilerinin 10 gün önce üretimi durdurarak başlattıkları eylemin ardından yapılan görüşmeler sonuçsuz kaldı. İşçi temsilcilerinin Oyak Renault Genel Müdürü Aleü Bratoz ile yaptıkları görüşmenin ardından yapılan açıklamada eyleme devam kararı duyuruldu.

"BİZİ YALNIZ BIRAKTILAR"

Oyak Renault fabrikasi önünde ve içeride eylemlerine devam eden işçiler bağlı bulundukları Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası aleyhine slogan atarak kendilerini yalnız bıraktıkları gerekçesiyle tepkilerini dile getirdiler. İşçiler adına açıklama yapan işçi temsilcisi Erhan İmralı, Tofaş, Coşkunöz ve Mako'da eylem yaparak haklarını alarak iş başı yapan işçiler adına mutlu olduklarını söyledi.

"NE ZAMAN ZAM OLUR, O ZAMAN BİTER"

İşçi temsilcisi Ermiş, 'Pazartesi sabah işe başlanmadığı takdirde herhangi bir yaptırımdan bahsedildi mi?' sorusunu, "Hukuki süreç başlatabilirler ama zaten yaptığımız hukuk dışında bir şey. Biz böyle devam edeceğiz. Ne zaman istediğimizi alırsak o zaman burada işbaşı yapma kararı çıkar. Onun dışında kimse burada işbaşı yapmaz. İçerideki arkadaşlarımız da dirayetini koruduğu sürece biz belki bir ay daha burada kalırız. Renault yönetimi galiba hala bizim teklifimizi ciddiye almadı, bizi TOFAŞ, MAKO ve Coşkunöz gibi kırabileceklerini sanıyorlar. 10 gün oldu eylem sürüyor ve bunun ne zaman maaşlarımıza bir zam yapılırsa o zaman sonlanacağını söyleyebilirim" diye cevapladı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap