SON DAKİKA



Haber > Gündem > Irkçılık CHP’de hiç olmamış ve olmayacaktır

Irkçılık CHP’de hiç olmamış ve olmayacaktır

03 Şubat 2013 Pazar - 09:42




Kılıçdaroğlu, “Irkçılık bu partide olmamıştır ve olmayacaktır. Bu ülkede yaşayan 74 milyon yurttaşı aynı derecede yurtsever kabul ederiz” dedi.





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde CHP'ye hizmeti geçenlere madalya verilmesi töreninde yaptığı konuşmada, CHP'li olmanın "zor bir iş" olduğunu belirterek, "Ülkenizi seveceksiniz, adanmışlığı temel ilke edineceksiniz, bu ülkenin özgürlüğü ve bağımsızlığı için mücadele edeceksiniz. Demokrasiyi ve özgürlüğü her ortamda savunacaksınız, Türkiye'nin saygın bir ülke olabilmesi için ister muhalefette, ister iktidarda ana ekseninizden sapmayacaksınız" dedi. GEÇMİŞTEN DERS ALACAĞIZ Dünyada, CHP gibi 89 yıllık bir geçmişe sahip 4-5 parti olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, CHP'nin tecrübeliler kadar gençlere de önem verdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Gençlerin ufkunu, geleceğini aydınlatmak da bizim görevimizdir. Geçmişten ders alacağız, geçmişin deneyimlerinden faydalanacağız, geçmişin hatalarını tekrar etmeden geleceğe, güzel Türkiye'ye bakacağız. Bu ülkede Anayasa Mahkemesi'ni ilk dile getiren, güçler ayrılığı ilkesini ilk savunan, özgür üniversiteleri, sendikalaşmayı ve özgür örgütlenmeyi savunan, 'önce üreten, sonra hakça bölüşün' diyen parti CHP'dir." EN AĞIR BEDELLERİ ÖDEDİK CHP'nin üç büyük devrime imza attığını savunan Kılıçdaroğlu, "Yani Cumhuriyet'i kurmuşsa, çok partili yaşamı getirmişse, sosyal demokrasiyi getirmişse, dördüncü büyük devrime bizim imza atmamız gerekir. Dördüncü büyük devrim, demokrasi ve özgürlük devrimidir. Bunun mücadelesini veriyoruz" dedi. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin demokrasi ve özgürlükler konusunda ciddi bir ivme kaybettiğini öne sürerek, CHP'nin demokrasi için Türkiye'de en ağır bedelleri ödediğini savundu. Kılıçdaroğlu, CHP'nin siyasal bilinç devleti yaratan bir parti olduğunu savunarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Irkçılık bu partide olmamıştır ve olmayacaktır. Bu ülkede yaşayan 74 milyon yurttaşı aynı derecede yurtsever kabul ederiz. Kimsenin kimliğine, inancına müdahale etmeyiz. Kimliğine de inancına da saygı duyarız."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap