SON DAKİKA



Haber > Gündem > İran'ı dün övenler, bugün sövüyor!

İran'ı dün övenler, bugün sövüyor!

22 Aralık 2016 Perşembe - 09:00








İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi; İran’ın Türkiye’deki temsilcilikleri önlerinde geçen haftaki protestolar için; “Kimler tarafından desteklenip, yönlendirildiğini iyi biliyoruz” demiş. Valla,  sağır sultanın bile duyduğu, körün gördüğü yönlendirenleri bilsem de söylemem! Ama, şimdilerde o protestoları yapanların 5-6 ay öncesine kadar Türkiye’de, İran’ı yere göğe sığdıramayanlar şürekasından oldukları çırılçıplak ortada!

KISSA DEĞİL; KISA...

Masallara inanmayı... Destanlarla avunmayı... Gerçeklerle yüzleşmemeyi... Doğruları öğrenmemeyi tercih etmiş bir, ben diyeyim “millet”, siz söyleyin “ümmet” için “kıssada hisse” hesabıyla yazdıklarımıza bile “çok uzun oluyor” diyenler var! Ne yapalım? “Kıssadan hisseyi” kenara koyup, Aydın havası misali; “kısa kes” yöntemine dönelim dedik! Bakalım olacak mı? Ya da işe yarayacak mı?

TERE DEĞİL, KREMA YAĞI!

Bugünlerde “Trabzon” markalı yediğiniz yağlarda büyük oranda “tere” yok; “krema” var. Hem de, koli koli krema! “Nasıl anlıyorsun?” Veya “Kim üretiyor?” Ya da; “Hangileri?” diye sormayın! Ben hepsini biliyorum ama; “kısa keseceğiz” dedik ya!


KOP DEĞİL, BOP BOP!

Türkiye adına bugün Ortadoğu coğrafyasında yaşadığımız yüzlerce felâket, onlarca yıl öncesinden “BOP” da vardı. Ama, Türkiye’de de bu gerçeği görmeyenler, ya da görmek istemeyenler de çoktu. Onlar da bizim “BOP” dediğimizi; “B”nın yerine yanlışlıkla “K” harfi koyarak  meğer Bayburt-Erzurum arasındaki KOP Dağı’nı kastettiğimizi sanırlarmış! O yüzden gerçekleri önemsemezlermiş!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap