SON DAKİKA



Haber > Gündem > İran: Azerbaycan'la yeni bir döneme girildi

İran: Azerbaycan'la yeni bir döneme girildi

22 Kasım 2021 Pazartesi - 15:24




İran Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev'in ziyaretini ilişkilerde yeni dönemin başlangıcı olarak nitelendirdi.





İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, Tahran'daki Dışişleri Bakanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Mustafayev'in dünkü Tahran ziyaretinin daha önce üzerinde mutabık kalınan projelerin hayata geçirilmesi için yapıldığını kaydeden Hatibzade, "Basın üzerinden gerçekleşen ve arzu edilmeyen lüzumsuz gerginliği iki tarafın kararlı duruşuyla geride bıraktık. İran ile Azerbaycan ilişkileri yeni döneme girdi ve bu ziyaret de o doğrultuda gerçekleşti. Gelecek günlerde muhtelif düzeylerde ziyaret devam edecek." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Grossi'nin bugün Tahran'a geleceğini aktaran Hatibzade, "UAEA'ya sürekli olarak teknik alanda kalmasını ve bazı ülkelerin siyasi amaçlarını UAEA üzerinden gerçekleştirmesine izin vermemesini tavsiye ettiklerini" dile getirdi.

Hatibzade, Grossi ile görüşmelerde İran'ın nükleer tesislerine yapılan sabotajların da ele alınacağını söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap