SON DAKİKA



Haber > Gündem > Irak uyruklu DEAŞ üyesi havalimanında yakalandı

Irak uyruklu DEAŞ üyesi havalimanında yakalandı

10 Kasım 2021 Çarşamba - 11:57




Terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu iddiasıyla 2019 yılında Türkiye'den sınır dışı edilen Irak uyruklu Ş.H.S.R.R., sahte pasaportla Türkiye’ye yeniden giriş yapmaya çalıştığı sırada İstanbul Havalimanı'nda yakalandı.





Edinilen bilgilere göre, İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde 7 Kasım Pazar günü saat 08:00'da pasaport kontrolünde, tedirgin davranışlar sergileyen Irak uyruklu bir yolcunun durumundan şüphelenen polis, yolcunun pasaportunu risk analiz merkezine alarak inceleme yaptı. Yapılan kapsamlı araştırmada “H.S.R.G.”
adına düzenlenmiş pasaportun sahte olduğu anlaşıldı.


Üç yıl önce de Hakkari’den Türkiye’ye giriş yapmış
Bunun üzerine risk taşıyan yolcunun yapılan parmak izi incelemesinde, sahte pasaportla Türkiye'ye girmeye kalkışan kişinin Irak uyruklu Ş.H.S.R.R. adlı DEAŞ üyesi olduğu tespit edildi. Yasadışı yollarla ilk olarak 2018 yılında Hakkari üzerinden Türkiye’ye giriş yaptığı belirlenen Ş.H.S.R.R.’nin, o dönem DEAŞ adına Türkiye’de bir dizi faaliyette bulunduğu ve Adana’ya yerleşerek örgütsel eylemlere katıldığı gerekçesiyle 2019 yılında Türkiye'den sınır dışı edildiği öğrenildi. Yakalanan DEAŞ’lı teröristin, Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinden İstanbul’a geldiği, sahte pasaportu ise ülkesindeki bir sahte pasaport şebekesinden temin ettiği belirlendi.

Türkiye’de irtibatlı olduğu kişiler araştırılıyor

Sahte kimlik ve sahte pasaport kullanarak ülkeye giriş yapmaya çalışan radikal terör örgütü üyesi, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. DEAŞ üyesi hakkında emniyette başlatılan tahkikat devam ederken, teröristin Türkiye’deki bağlantıları ve irtibatlı olduğu kişiler mercek altına alındı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap