SON DAKİKA



Haber > Gündem > Irak ordusundaki pikapların sırrı çözüldü

Irak ordusundaki pikapların sırrı çözüldü

13 Haziran 2017 Salı - 11:20




Irak ordusunun bir süredir kullandığı Afganistan armalı pikapların sırrı ortaya çıktı.





Mayıs ayında Irak ordusuna teslim edilmek üzere 94 pikap siparişi veren ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), siparişte yanlışlıkla Irak yerine Afganistan dediği ve bunun üzerine pikapların Afgan ordusunun renk ve armasına göre boyandığı ortaya çıktı.

Pentagon Afganistan Masası Sözcüsü Adam Stump, konuyla ilgili AA muhabirine konuşarak, Irak'taki Afgan ordusu arması taşıyan pikap haberlerine açıklık getirdi.

AFGAN ORDUSU SEMBOLLERİYLE BOYANDI

Stump, siparişteki yanlışlık sonucunda Irak yerine Afgan ordusu sembolleriyle boyanan pikapların o şekilde Irak'a gönderildiğini kabul ederek, 'Teslimattan sonra Iraklılar pikapların renklerini ve üzerindeki armaları değiştirmediler.' dedi.

İKİ HAFTA SONRA DEĞİŞTİ


Irak ordusunun bir süre kullandığı Afgan ordusu armalı pikaplar şaşkınlığa neden olurken, Pentagon'un açıklaması konunun ABD ayağının netleşmesini sağladı. Irak tarafından henüz bir açıklama yapılmazken pikapların renklerinin iki hafta sonra değiştirildiği kaydedildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap