SON DAKİKA



Haber > Gündem > İnsanlığın ortak dili spor

İnsanlığın ortak dili spor

16 Kasım 2014 Pazar - 15:40




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 36. Vodafone İstanbul Maratonu’da yaptığı açıklamada, “Sporun evrensel mesajı var; 'Sevgi, barış, d





36. İstanbul Maratonu bugün koşuldu. Maraton koşulurken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş İHA’ya özel açıklamalarda bulundu. Başkan Topbaş, “Gerçekten heyecan verici ve her geçen gün çok daha farklı. Her geçen yıl ciddi bir katılım olmakta. Dünyada kıtalararası tek maraton bu. Vodafone İstanbul Maratonu artık dünyada birinci sırada ve altın kategoride. New York, Londra ve Sidney kategorilerine girdi ve burada ödül çok büyük, 1 milyon dolar. Ayrıca dünyanın 118 ülkesinden çok önemli atletler katılmakta. Yüz binin üzerinde de halk var ve bunu sınırlamak zorunda kaldık. Kademeli olarak da köprüye almak zorundayız. Burada insanlar 7’den 70’e kucaklarında çocuklarıyla bu heyecanı yaşıyorlar. İstanbul bir sevda şehri. ‘İstanbul aşkına koş’ diye bir temamız var bu yıl. İnsanlarımızla bu sevgiyle bu yıl 36.’yı tamamlıyoruz. İnanıyorum ki gelecek yıllar çok farklı yerlere taşınacak. Dünya İstanbul’u, bu güzel şehri takip ediyor” açıklamasını yaptı. "BEN GÖREVE GELDİĞİMDE KATILIM ÇOK AZDI" “Ben 2004’te göreve geldiğimde maratona katılım çok azdı” diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bu kategorilerde değildik. Gümüş bile değildik hatta bronz bile değildik. Çok aşağılardaydık. Bugüne kadar bu maratonu başlatanlara ben teşekkür ediyorum. Tabii heyecan duydum, arzu ettim hep, ‘New York maratonuna eş değer gelebilir miyiz?’ dedim. '100 binli sayılara ulaşabilir miyiz' diye de hayal ettim. 25 binleri geçemiyorduk hep. Derken, şimdi 100 bini geçen ancak sınırlamak zorunda kaldığımız bir boyuta geldik. Bu da bizim düşüncelerimizin çok ötesine geçti. Hep arzumuz şu; ‘Şehirdeki insanlar yaşamlarının bir parçası olarak sporla çok yakın ilgilenmeleri gerekiyor. Yaşam boyu bir spor gerekli, şehir hayatında. Ayrıca sporun evrensel bir mesajı var; ‘Sevgi, barış, dostluk.’ İnsanlığın ortak dili spor. Bizde buradan bunu dünyaya haykırmaya çalışıyoruz. İstanbul’u bütün dünyada herkes televizyondan izliyor ve daha da çok tanınıyor” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap