SON DAKİKA



Haber > Gündem > İnsan ve toplum

İnsan ve toplum

26 Şubat 2017 Pazar - 09:05








Dünün şartlarıyla kurulmuş yerleşim yerleri şehir ve kasabalarımızı bugünün şartlarına göre dizayn etmek öyle sanıldığı kadar kolay olmasa gerek... Buraya bir parantez açalım; Birinci Dünya Savaşı sırasında(1916) işgale uğrayan Trabzon’umuz, yaklaşık iki yıla yakın bir esaretin ardından (24 Şubat 1918) tarihinde işgalden kurtulmuştur. Bu güzel şehrimizin 99. kurtuluş yıldönümü kutlu olsun diyelim... Değerli okuyucularımız, yaşadıkları mahallelere, ilçelere ve Trabzon ilimize bakarak sağlıklı bir değerlendirme yapacaklardır, diye düşünüyorum...

Evet!.. Dünün şartları, bugünün ve yarının şartları... Malum olduğu üzere Trabzon’umuzun Büyükşehir olmasıyla yeni ve çağdaş ufuklara açık bir dönemin başladığını görmekteyiz. Artık toplumumuzun her kesimi, her unsuru, mahallesiyle, ilçesiyle, Büyükşehir’i ile farkı farketmeye başlamıştır. Trabzon için düşündüğümüzde başta spor olmak üzere (Akyazı Şenol Güneş Kompleksi bunun engüzel örneğidir) sağlık alanında, eğitim alanında, ulaşım alanında, değişim dönüşüm alanında ve belediyeciliğin alanına giren her konuda toplumumuza daha çok yatırım, insanımıza daha çok hizmet ve daha fazla imkan sunulabilmektedir.

Kuruluş ve teşkilatlanma sebebiyle,bir süre bazı aksamalar olabilmiş ise de, artık taşlar yerine oturdu. Büyükşehir çalışıyor, Trabzon’nun çehresi değişiyor, Trabzon gelişiyor, her geçen gün daha da bir estetik güzelliğe kavuşuyor... Trabzon ilimizin tüm ilçeleri de artık daha güçlü, daha çok hizmet verir hale geldi. İlçelerimiz kendi çaplarında yaptıkları çalışmalarla ve de Büyükşehir’in kendilerine sunduğu imkanlarla, geçmişe göre daha bir çalışma şevkine kavuştular. Bilindiği üzere geçmiş yıllara göre oldukça zorlu bir kış mevsimi geçirdik.

Birkaç gün yağan kar yer yer iki metreyi geçmiş ve ulaşım durma noktasına gelmişti. Trabzon genelinde tüm ilçelerimiz karla mücadelede oldukça başarılı bir sınav vermişlerdir. Elbette ki bunda Büyükşehir’in payının büyük olduğu bir gerçektir. Zira ilçe belediyelerimizin araç-gereç parkı, geçmişe nazaran çok daha güçlü hale gelmiştir. Görüldüğü kadarıyla Büyükşehir Belediyesi’nin yanında, tüm ilçe belediyelerimiz, gerçekten de hummalı bir çalışmanın içindeler. Hem Büyükşehir Belediyesi’nden hem tüm ilçe belediyelerimizden daha fazlasını istemek elbette hakkımızdır. Lakin yapılan hizmetleri takdir etmek de insanlık görevimiz olsa gerektir...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap