SON DAKİKA



Haber > Gündem > İngiltere'nin yeni başbakanı Liz Truss'ı bekleyen 7 sorun

İngiltere'nin yeni başbakanı Liz Truss'ı bekleyen 7 sorun

05 Eylül 2022 Pazartesi - 15:16




BBC'ye göre, yeni başbakanın yüzleşeceği en ciddi sorun olan hayat pahalılığına kapsamlı ve kökten bir çözüm getirmesi zor. Oldukça sıkıntılı bir kış geçirmesi beklenen sağlık sistemi NHS ile Ukrayna'daki savaş, diğer öne çıkan başlıklar.





İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, iktidardaki Muhafazakar Parti'nin yeni lideri seçildi. Truss yarın Kraliçe 2. Elizabeth tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilecek ve ülkenin yeni başbakanı olacak. Liz Truss göreve başlar başlamaz mücadele etmesi gereken bir dizi sorunla karşılaşacak. Hayat pahalılığı, Ulusal Sağlık Hizmetleri NHS'in durumu ve Ukrayna'daki savaş ilk akla gelen başlıklar.

BBC muhabirleri, Truss'ın acil çözüm araması gerekecek yedi önemli meseleyi derledi.

ARTAN HAYAT PAHALILIĞIYLA NASIL MÜCADELE EDİLECEK?

Faisal Islam, BBC Ekonomi Muhabiri

Yeni başbakanın aslında karşılaşacağı en mühim sorun olan hayat pahalılığına kapsamlı ve kökten bir çözüm getirmesi zor. Bu konu, Muhafazakâr Parti'deki liderlik yarışı sürerken daha da ciddi bir boyut aldı.

Meselenin özünde enerjinin, özellikle de doğalgazın akışında yaşanan sıkıntılar yatıyor. Bunda da Ukrayna savaşının ve Kremlin'in politikalarının rolü var.


Avrupa ülkeleri kış için doğalgaz stoğu yapmaya başlayınca enerji fiyatları da tırmanışa geçti. Vatandaşların büyük bölümü artan enerji fiyatlarını karşılamakta zorlanacak gibi görünüyor.

Yeni başbakanın onlarca milyar sterlini bulması beklenen destek paketini ne çerçevede, ne zaman ve kime sunacağına karar vermesi gerekiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap