SON DAKİKA



Haber > Gündem > İngiltere'de yeni başbakan 5 Eylül’de belli olacak

İngiltere'de yeni başbakan 5 Eylül’de belli olacak

13 Temmuz 2022 Çarşamba - 18:01




İngiltere’de Başbakan Boris Johnson’ın Muhafazakar Parti liderliğinden istifa etmesinin ardından gözler partinin yeni liderinin ve yeni başbakanının kim olacağına çevrildi.





Başbakan Boris Johnson’ın Muhafazakâr Parti liderliğinden istifasının ardından, adaylık için 20 milletvekilinin desteğini alan sekiz adayın yarışacağı süreç başladı.

Muhafazakâr Parti liderliği için sekiz adayın yarıştığı sürecin ilk aşaması bugün başlıyor. Yeni lider ve başbakan, 5 Eylül’de açıklanacak.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson istifa etti

Parti tüzüğüne göre liderlik için sekiz milletvekilinin desteğini almak yeterliydi fakat yeni lideri ve başbakanı belirleme sürecini hızlandırmak için bu sayı 20’ye çıkarıldı.

Süreç nasıl işleyecek?


Partideki 358 milletvekilinin bugün ilk oylamayı yapması bekleniyor. Adayların bir sonraki oylamaya kalabilmeleri için en az 30 milletvekilinin desteğini almaları gerekiyor. İkinci tur oylamanın yarın, üçüncü tur oylamanın ise 18 Temmuz Pazartesi günü yapılması hedefleniyor.

Son iki adayın 21 Temmuz Perşembe gününe kadar belirlenmesi hedefleniyor. Daha sonra partiye üye olan 160 bin kişinin posta yoluyla son ikiye kalan adaydan biri için oy kullanması gerekiyor. Tüm bu süreçlerin eylül ayına kadar sona ermesi ve sonuçların 5 Eylül’de açıklanması hedefleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap