SON DAKİKA



Haber > Gündem > İngilizce Mülakat Soruları: En İyi Hazırlık Teknikleri ve Öneriler!

İngilizce Mülakat Soruları: En İyi Hazırlık Teknikleri ve Öneriler!

22 Ekim 2023 Pazar - 17:50




Günümüz iş dünyasında hem yerel hem de uluslararası düzeyde operasyon yürüten pek çok şirket, İngilizce’ye hakim çalışanları bünyelerine katma ihtiyacı içerisine sürüklüyor ve dil becerilerini ölçmek adına mülakatlar gerçekleştiriyor. Fakat birçok aday için, bu mülakatlar, stres yaratabiliyor. İngilizce mülakatlar için en iyi hazırlık teknikleri ve önerileri sizin için derledik.





Online İngilizce eğitim platformu Preply’nin haberine göre doğru bir hazırlıkla, bu mülakatları başarıyla tamamlayabilir ve kariyer hedeflerinizde bir adım daha ileriye gidebilirsiniz.

İşte yapmanız gerekenler!

Görüşeceğiniz Firmayı Önceden Araştırın!


Görüşme yaptığınız şirketi tanıyor olmak sizi diğer adaylardan farklı kılacaktır. Şirketin misyonuna, ürünlerine, müşterilerine ve son paylaşımlarına dikkatlice bakın. İnternet siteleri, müşteri geri bildirimleri, sosyal medya ve haberler gibi kaynaklar bu bilgileri toplamanızda size oldukça yardımcı olacaktır. Şirketin son başarıları, kazandığı ödüller, kuruluş hikayeleri gibi şirket hakkında önemli olduğunu düşündüğünüz bilgileri not alın. Mülakat yapan kişi hakkında biraz bilgi edinmek, özellikle ortak ilgi alanları veya deneyimler bulduysanız, ilişki kurma konusunda size yardımcı olabilir.

İstenen Aday ile Deneyimleriniz Örtüşüyor Mu?

Mülakata hazırlanırken, iş ilanını incelemek gerçekten iyi bir hazırlık adımı olacaktır. İş ilanını inceledikten sonra, işe alım uzmanlarının aslında bir adayda ne aradığına dikkat edin. Sonra, deneyiminizin bu özelliklerle ne kadar uyumlu olduğunu kafanızda canlandırın. İlanın içinde mülakatta karşınıza çıkabilecek ifadeleri yakalamaya çalışın.

İş İngilizcesine Hakim Misiniz?

İngilizce konuşulan bir işte sadece dili biliyor olmak yetmeyecektir. İş İngilizcesinin inceliklerine de hakim olmalısınız. İşte burada devreye iş İngilizcesi kursları giriyor! Bu kurslar, iş hayatında rahatça İngilizce konuşabilmeniz için gereken tüm püf noktalarını size sunar.Üstelik, böyle bir kursu tamamlamak, işverenlere ne kadar istekli ve profesyonel olduğunuzu gösterir.
Birebir İngilizce özel ders almayı tercih ediyorsanız, Preply gibi platformlardan faydalanabilirsiniz. Hangi yöntemi seçerseniz seçin, yüksek sesle İngilizce konuşma pratiği yapmayı unutmayın. Sonuçta, dilde ne kadar rahat olursanız, iş hayatında da o kadar başarılı olursunuz!

Sektörel İngilizce Terimlerini Öğrenin!

İngilizce iş mülakatlarında elde edilecek başarı, genel İngilizce bilgisinin ötesine, sektöre özel terimleri bilmeyi de gerektirir. İş ilanları, LinkedIn veya YouTube gibi kaynaklardan alana özgü terimleri belirleyip, bir liste oluşturarak bilgi edinebilirsiniz. Profesyonelliğinizle orantılı olarak, kullanmanız gereken terimler sektöre ve pozisyona göre farklılık gösterebilir. Ancak sadece kelime ezberlemek yeterli değildir; onları anlamlı ve doğru şekilde kullanabilmek için cümle pratiği de yapmalısınız.

İngilizce Mülakatları Önceden Deneyimleyin

Farklı bir dilde mülakat yapmak ilk başta biraz ürkütücü gelebilir ama biraz prova ile bu işin üstesinden gelebilirsiniz! Dostlarınızla ya da iş arkadaşlarınızla mülakat provası yapmak, aslında sadece mülakat için değil, aynı zamanda özgüveniniz için de büyük bir hazırlık olur. Hem cevaplarınızı geliştirir hem de beden dilini mükemmelleştirme fırsatı bulursunuz. Yanınızda ana dili İngilizce olan bir arkadaşınız varsa, onunla pratik yapmak gerçekten altın değerinde olabilir. İlk olarak yaygın mülakat sorularını seçin, rollere bürünün ve mülakatları beraber canlandırın. Farklı geri bildirimler almak için, İngilizce mülakat pratiği seansları sunan dil topluluklarına katılmayı da düşünebilirsiniz.

İngilizce Mülakat Provanızda Kendinizi İzleyin

İngilizce mülakat provanızı kaydedip izlemek, aslında kendinizi en iyi eleştiren kişinin siz olduğunuzu ortaya koyar. Bazen kendi konuşma alışkanlıklarınızı, konuşma hızınızı ya da sıkça kullandığınız kelimeleri fark edemezsiniz. Kendi kaydınızı izleyerek bu küçük detayları yakalayabilir ve üzerinde çalışabilirsiniz. Bu şekilde, nerede takıldığınızı görebilir ve o noktalarda ilerleme kaydedebilirsiniz. Bir köşede rahatça oturun, kendinizi kaydedin ve sonra izleyin. Daha derinlemesine bir analiz için, konuşma şeklinizi değerlendiren uygulamalardan yararlanabilirsiniz. Hangi kelimelerde zorlandığınızı belirleyin ve aksanınızı mükemmelleştirmek için pratik yapın ve yanıt sürelerinizi hızlandırın!

İngilizce Mülakatlarda En Çok Sorulan Sorular Hangileri?

Çevrimiçi İngilizce eğitim platformu Preply İK uzmanlarının adaylara İngilizce mülakatlarda en sık yönelttiği soruları ve bu sorulara nasıl yanıt verilebileceği konusunda örnek cevapları aşağıdaki gibi hazırlamış:

Bize Kendinizden Bahsedin! “Tell me about yourself “

Hangi alanda olursa olsun, bir mülakata girerken duyacağınız işte bu ilk soruya hazır olun. Çalışma geçmişinizi vurgulayarak kendinizi tanıtın; bununla birlikte kişisel detayları da ekleyerek daha samimi bir yanınızı göstermenizi öneriliyor. İdeal olarak bu soruya verdiğiniz yanıtın %70’i kariyerinizden, %30’u kişisel bilgilerinizden oluşmalıdır.

Bu pozisyon ile neden ilgileniyorsunuz? “Why are you interested in this role?“

İşverenler bu tür sorular ile aslında sizin işe ne kadar hâkim olduğunuzu ve işi gerçekten isteyip istemediğinizi ölçmek ister! Etkileyici bir cevap, bu işi almaya ne kadar yakın olduğunuzu gösterecektir.

Kendinizi önümüzdeki 5 yıl içerisinde nerede görüyorsunuz? “Where do you see  yourself in five years?”

Aslında, mülakatta sizi değerlendiren kişi beş yıl sonra arayıp “Planınıza sadık kaldınız mı?” diye elbette sormayacak. O yüzden her şeyi tüm detayları ile anlatmak zorunda değilsiniz. İyi bir yanıt, belirgin ve belirsiz hedefleri bir araya getirecek ve bu sektörde parlak bir geleceğiniz olacağını gösterecektir.

Neden Burada Çalışmak İstiyorsunuz? “Why do you want to work here?”

Preply’nin makalesine göre işverenler, bu şirkette sizi neyin cezbettiğini merak ettikleri için bu soruyu sorarlar. Böyle bir soru ile karşılacağınızı öngörerek görüşme öncesi hazırlık yapmanız ve şirketi araştırmanız iyi olacaktır.

Maaş Beklentiniz Nedir? “What are your salary expectations?”

Hangi dilde olursa olsun yanıtlaması karmaşık ve zor bir sorudur. Çok yüksek bir ücret söylerseniz, daha az maliyetle çalışabilecek biri sizin yerinizi alabilir ama düşük bir ücret de gerçek deneyiminizin karşılığı olmayacaktır.  Belirli bir miktar söylemek yerine bir maaş aralığı sunmak genellikle daha avantajlıdır. Ama unutmayın, birçok işveren muhtemelen sunduğunuz aralığın tabanını göz önünde bulunduracaktır.
Artık, İngilizce mülakat için hazır sayılırsınız ve bir İngilizce mülakatta neler sorulabileceğini biliyorsunuz. Şimdi ana dili İngilizce olan bir öğretmen ile pratik yaparak bu hazırlığınızı pekiştirebilirsiniz! Bol şans!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap