SON DAKİKA



Haber > Gündem > İngiliz basını SİHA'ları yazdı! Bayraktar TB2 fark yarattı

İngiliz basını SİHA'ları yazdı! Bayraktar TB2 fark yarattı

02 Ağustos 2023 Çarşamba - 14:49




Rus işgaliyle beraber önemi bir kez daha kanıtlanan İHA ve SİHA'ları İngiliz basını yazdı. Geniş çaplı analizde Bayraktar TB2 hakkında da dikkat çekici ifadeler kullanıldı.





Ukrayna ordusu aylardır devam eden Rus işgalinde savaşı Moskova'ya taşımaya çalışıyor. Bu bağlamda sık sık sabotaj saldırılarında bulunan Ukraynalılar son olarak 2 gün arayla Moskova'nın kalbindeki gökdeleni iki kez drone'larla vurmayı başardı. Kiev saldırıların sorumluluğunu üstlenmedi ancak uzmanlar bu saldırıların daha büyük bir saldırı öncesi hazırlık olduğunu düşünüyor.

800 KM GİDEBİLİYOR

Amerikan New York Times gazetesi de, Ukrayna’dan Moskova’ya yüzlerce kilometre uçarak Rusya’ya karşı saldırılarda kullanılan üç drone modelini tespit ettiğini öne sürdü. Haberde Rusya’daki hedefleri vuran drone’ların, “Bober”, “UJ-22 Airborne” ve adı belirlenemeyen üçüncü bir model olduğu belirtilirken, Mayıs-Temmuz arasında Ukrayna’dan Rusya’ya uçan drone sayısının 2022’nin tamamındaki uçuşlardan iki kat fazla olduğu aktarıldı. Özellikle UJ-22, 6 saat havada kalabiliyor ve 800 km gidebiliyor.

İngiliz basınında çıkan haberlerde ise işgalin boyutunu değiştiren İHA, SİHA ve Drone'ların karşılaştırılması yapıldı. Rusların klasik tank taktiğini yok eden SİHA'lar arasında Bayraktar TB2'de kendine yer buldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap