SON DAKİKA



Haber > Gündem > İncirlik'teki nükleer bombalar taşınacak mı?

İncirlik'teki nükleer bombalar taşınacak mı?

17 Eylül 2020 Perşembe - 21:05




Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan Doğu Akdeniz krizi ekseninde önceki gün gündeme İncirlik Üssü'nde bulunduğu belirtilen nükleer bombaların akıbeti gündeme gelmişti.





Amerika Birleşik Devletleri’nin İncirlik Üssü’nde yer alan nükleer bombalarını Girit Adası’na taşıyacağı yönünde gündeme gelen iddialar üzerine Pentagon açıklama yapmak zorunda kaldı.

Son zamanlarda Doğu Akdeniz’de Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerginlikte Atina'nın yanında yer aldığı görülen ABD'nin Cumhuriyetçi senatörlerinden Ron Johnson, Girit Adası’nda yer alan Suda üssünde bir takım çalışmalar yaşandığını ileri sürmüştü. 

Johnson, İncirlik Üssü’nde bulunan nükleer bombaların da Yunanistan’a taşınacağını iddia etmişti.

"İNCİRLİK ÜSSÜ'NDEN TAŞINMAYA İLİŞKİN PLAN YOK"

Bu iddialar üzerine Pentagon'dan net bir açıklama geldi. ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü Thomas Campell iddiaya ilişkin olarak "İncirlik üssünün taşınmasıyla ilgili bir planımız görünmüyor. Müttefikimiz Türkiye ile güçlü ortaklığımız devam edecek ve bu da onun kanıtıdır" ifadesini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap