SON DAKİKA



Haber > Gündem > İmralı'ya heyet askere müebbet

İmralı'ya heyet askere müebbet

07 Ağustos 2013 Çarşamba - 09:11




Ergenekon davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, hakimlere, tarihe not düşülsün diyerek “Bunu derin devle





Ergenekon davasında müebbet ceza alan Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, hakkında verilen hapis cezasına belleklerden silinmeyecek cevap verdi. Başbuğ mahkeme heyetine, şehit ailelerini kast ederek, “Ben onların kalbinde hala kahramanım” diyerek PKK yöneticisi Şemdin Sakık’ın Ergenekon Davası’nın gizli tanığı olduğunu Türk halkına hatırlattı. İlker Başbuğ mahkemede şu ifadeleri kullandı. “Sizler beni istediğiniz kadar vatan haini bilin hiç umrumda değil. Ben Kızılay meydanına indiğimde Şehit anası beni rütbelerimden öptü bende onun elinden öptüm, arkamda ağlayan kız çocuğu : ''Paşam Apo’yu muhatap almayın'' diye bağırdı ben ona döner dönmez boynuma sarıldı... Onlar bana inanan ve güvenen yürekli insanlar. Ben onların kalbinde hala kahramanım..! TARİHE NOT DÜŞÜLSÜN Tarihe not düşülsün!!! PKK yöneticisinin tanık olduğu davada, Genelkurmay Başkanı "Terör örgütü kurmak" suçundan iki defa müebbet hapis cezası almıştır!! Tarih bugünü affetmeyecek. Bunu derin devlet davası olarak görenler, derin devletin şu anda iktidar koltuğunda oturduğunu unutmasınlar” dedi. CEZASI İNDİRİLMİŞ Mahkeme, Başbuğ'a "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçunun sabit olduğunu belirterek 'ağırlaştırılmış müebbet hapis' cezası verdi. Ancak mahkeme yargılama sürecindeki tutum ve davranışları nedeniyle Başbuğ'un cezasını müebbet hapse indirdi. 'Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun' Başbuğ hakkındaki kararın kesinleşmesi halinde infaz edilmesi gereken 30 yıllık bir süreyi belirtiyor.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap