SON DAKİKA



Haber > Gündem > İmar Affı müjdecisi Hasan Kaçan'dan seccade tepkisinde geri adım!

İmar Affı müjdecisi Hasan Kaçan'dan seccade tepkisinde geri adım!

02 Nisan 2023 Pazar - 13:11




İmar affı müjdecisi Hasan Kaçan, sosyal medya hesabından paylaştığı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef gösteren ve büyük tepki toplayan o twitlerini sildi.





Hükümetin yetersiz müdahalesiyle felakete dönüşen deprem afetinde, resmi kayıtlara göre 50 bin 96 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Deprem felaketinde en çok tartışılan konulardan birisi de önceki seçimlerde çeşitli illerde hükümet tarafından sunulan imar affı vaadi oldu.

İmar affı reklamında rol alan Hasan Kaçan deprem felaketinden sonra uzun süre sessizliğini korudu.

Hasan Kaçan, 11 ilde ağır yıkıma yol açan ve 50 binden fazla yurttaşın yaşamını yitirdiği, 10 binden fazla yurttaşın da yaralandığı depremlerle ilgili tek bir açıklama yapmadı.

Ancak Kaçan,  Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve  CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir seccade üzerinde durduğu fotoğrafı kaçırmadı.


Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Platformu iftarından sonra çekildiği fotoğrafla sessizliğini bozan Hasan Kaçan sosyal medya hesabından şunları yazmıştı:

"Ey Müslüman... O, üstüne pabuçlarla basılan seccade sensin... Senin kutsalın, bütün değerlerin... Anan, baban, deden, ninen, eşin, evlatların... Senin geçmişin ve geleceğindir çamurlu pabuçlarla hoyratça çiğnenen. Düşman olsa bu hakareti yapmaz. Bu hakaret kabul edilemez.

Bu fotoğraf yıllar ve yıllar boyu bu aziz millete zulmeden, camilerini ahır yapan, ezanını yasaklayan, kutsallarının üstünde tepinen, inancının düşmanı olan zihniyetin günümüzdeki tezahürüdür. 

Velev ki 'bilmeden' basılmış olsun. Kendi milletinin kutsalını bilmemek daha da fenadır. Bilmek ve olağanüstü hassas olmak zorundasın. Başka inanç biçimlerine gösterdiğin hassasiyetin yüz katını göstermek zorundasın."




Hasan Kaçan gelen tepkilerin ardından o twitleri hesabından sildi!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap