SON DAKİKA



Haber > Gündem > İmamoğlu'na hapis dünya gündeminde! Erdoğan'ın potansiyel rakibi

İmamoğlu'na hapis dünya gündeminde! Erdoğan'ın potansiyel rakibi

30 Mayıs 2021 Pazar - 11:05




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 4 yıl hapis istemi dünya basının gündemine oturdu. Bloomberg, "Erdoğan'ın potansiyel rakibi hapis cezasıyla karşı karşıya" yorumunu yaptı.





İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, 31 Mart 2019'da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında YSK üyelerine yönelik sözleri nedeniyle 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlenmişti.

İmamoğlu hakkındaki hapis istemi dünya  basınının da gündemine oturdu. ABD merkezli ekonomi gazetesi Bloomberg, olayı "Erdoğan'ın potansiyel rakibi hapis cezasıyla karşı karşıya" başlığı ile duyurdu. Haberde, "İmamoğlu, YSK’ya hakaret etmekle suçlanıyor. İmamoğlu’nun popülaritesi Türkiye Cumhurbaşkanı’nı geride bıraktı” yorumu yer aldı.

Gazete, İBB Başkanı için  “Anketlere göre 2023’te yapılması planlanan seçimlerde kendisi de eski bir İstanbul belediye başkanı olan Erdoğan’ın karşısına çıkması konuşulan İmamoğlu’nun popülaritesinin Erdoğan’ı geride bıraktığı bir dönemde geldi” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap