SON DAKİKA



Haber > Gündem > İmamoğlu'dan Kanal İstanbul çıkışı: Birileri para kazansın projesidir

İmamoğlu'dan Kanal İstanbul çıkışı: Birileri para kazansın projesidir

16 Şubat 2022 Çarşamba - 10:43




Kanal İstanbul'a ilişkin konuşan İmamoğlu, "Bu bir emlak projesidir. Araziyi tanıdıklarına sat, sonra burayı imara aç birileri para kazansın projesidir. '' şeklinde açıklamalarda bulundu.





İstanbul Büyükşehir Belediye ( İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’daki en büyük atık aktarma tesisi olan Başakşehir Katı Atık Aktarma Merkezi'ni hizmete açtı. İSTAÇ’ın daha iyi hizmet vermek için arazi tahsislerine, İSKİ’nin de su arıtma ve atık su tesisleri için 1 milyar euroluk yatırıma ihtiyaç olduğunu ifade eden İmamoğlu, “Vakit geçirmeden, toplumsal fayda düşünülerek; aşağısından-yukarısından çekiştirilen, sağa sola bükülen, yani insanların kafasını karıştıran konuşmalar yerine rakamlar, sayılar, raporlar üzerinden akılcı kararlar alma ve bunları yürütme zorunluluğumuz var. Kim bunlar? Başta ben, İBB Başkanı, İBB’nin kadrosu. Ama karar verici İBB Meclisi ve devletimizin bütün kamu kurum ve yöneticileri. Esas mesele buradadır. Bu işlerde siyasetin ‘fasa fiso’ kavramlarının yeri olmaz” şeklinde konuştu.

BU BİR EMLAK PROJESİDİR!

Kanal İstanbul projesiyle ilgili de konuşan İmamoğlu, "Bu bir emlak projesidir. Araziyi tanıdıklarına sat, sonra burayı imara aç birileri para kazansın projesidir. Ama İstanbul'a büyük bir külfettir, büyük bir zarardır.

İstanbul halkı Kanal İstanbul meselesini, İstanbul’a dair, sosyal, çevresel, yaşamsal, nüfus olarak, ulaşım olarak her yönüyle büyük bir külfet, büyük bir problem büyük bir sorun yumağı olacağının altını çizeyim.

Saatlerce Kanal İstanbul’u anlatırım. Bu bir emlak projesidir. Araziyi tanıdıklarına sat, sonra burayı imara aç birileri para kazansın projesidir. Ama İstanbul’a büyük bir külfettir, büyük bir zarardır. En az 2,5-3 milyon daha ilave nüfus demektir. Böylesi bir nüfusu, böylesi bir yapıyı İstanbul’un kaldırma şansı yoktur.


Ülkenin büyümesi apartmanlaşma değil, ülkenin büyümesi üretimden geçer. Sizde üretimin aracılarısınız. Tarım, sanayi, tüketici arasındaki aracılarsınız. Çok akılcı, çok derin ve geleceği düşünerek hareket etmeliyiz. Memlekette meslek kalmadı.

Ben binlerce konut üretmiş adamım. Ben konut işini bilirim. 3 kuşak inşaatçı bir ailenin evladıyım. Böyle inşaat sektörü yönetilmez. Bakın şu an ülkenin geldiği durum, İstanbul dünyanın en ucuz şehri ama kendi insanına en pahalı şehri. Kanal İstanbul meselesini anlamanızı arzu ederim" dedi.

Beğendim
3
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap