SON DAKİKA



Haber > Gündem > İmamoğlu’ndan Bakan Turan’a ihale yanıtı

İmamoğlu’ndan Bakan Turan’a ihale yanıtı

22 Ekim 2019 Salı - 12:13




İBB Başkanı İmamoğlu, Ulaştırma Bakanı Turan’ın Haydarpaşa ve Sirkeci Garı ihalesiyle ilgili açıklamalarına tepki göstererek, “İhalenin hediye edildiği şirketi ancak bu kadar savunabilirdi” dedi.





İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan’ın Haydarpaşa ve Sirkeci Garı ihalesinden İBB’nin elenmesiyle ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.  Bakanlığın söz konusu yanlıştan dönmesi gerektiğini belirten İmamoğlu, bakanlığın, ihaleyi kazanan şirketi savunduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Sayın bakanın yaptığı açıklama, malum şirketin avukatı mı yoksa Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanı mı bu açıklamayı yaptı? İhalenin hediye edildiği şirketi ancak bu kadar savunabilirdi. Tarihe geçecek bir konuşma.

Büyük bir zedelemeyi siz yapıyorsunuz. Bizim de vazifemiz size engel olmak olacak. Günün birinde çok utanacaksınız sayın bakan. Ben adalete güveniyorum. 16 milyon insan adına başvuru yaptık . Hukuki haklarımızı sonuna kadar arayacağız. Milli birlik beraberliğe bu kadar lazım olduğumuz anlarda bu tarihi alanı bir avuç insana vererek milli beraberliğe ihanet ettiğiniz için sizi kınıyorum sayın bakan.

Türkiye’nin idare anlamda usullere aykırı o kadar cümleleri var ki ... Umuyorum yanlışınızdan dönersiniz sayın bakan.


Bakan benimle görüşmek istesin. Utanç verici ben neden arayayım ki sayın bakanı? Onun anlatması gerekir. Ben İBB’nin seçilmiş belediye başkanıyım. Arasın tabi ki görüşürüm.

Türkiye Cumhuriyeti parti devleti değil, İBB de parti meclisi değil.

Bizim derdimiz tek. Eş dost akrabadan bahsetmiyorum. 16 milyon insan... Bunu dünyaya anlatsan gülerler. Kimsenin tanımadığı internet sitesi bile olmayan bir insana dünyanın en simgesel alanlarına sen dalga geçerek açıklama yapan bir kişiye avukatlık yapıyorsun.

Ben üst merciye bu olayı taşımadan tekrar çağrı yapıyorum. Bunu çözün. İnşallah düzeltirsiniz. Bence sizden kabineniz ve sizin partiniz bu sözlerinizden utandı.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap