SON DAKİKA



Haber > Gündem > İmamoğlu ‘İkramiye çıkarsa metrobüs alacağım’ diye

İmamoğlu ‘İkramiye çıkarsa metrobüs alacağım’ diye

01 Ocak 2019 Salı - 15:42




CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, yeni yılın ilk gününde bir televizyon röportajında "İkramiye çıkarsa, kendime metrob





CHP’li İmamoğlu, ‘İstanbul gibi büyük bir şehirde benim en büyük hayalim kendime özel metrobüs almak. Sırf, ayakta işe gidip gelmemek için’ diyen Bahattin Çağış ile metrobüse bindi.

metrobuz-orta
 
Bahattin Çağış’a bir televizyon röportajında  ‘büyük ikramiyenin kendisine çıkması halinde ne yapacağını’ sormuş,  ‘İstanbul gibi büyük bir şehirde benim en büyük hayalim kendime özel metrobüs almak’ yanıtı sosyal medyada gündem olmuştu.
 
basliksiz-2
 
İmamoğlu’nun Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Bahattin Çağış hemşehrimle yılın ilk gününe beraber başladık. Tatil olduğu için metrobüste oturabildik, sohbet edip dertleştik. Ulaşım başta, İstanbul’un tüm sorunlarını konuşarak ve anlayarak çözeceğiz” ifadelerine yer verildi.

İŞTE O DİYALOG

İmamoğlu ile Çağıs arasında geçen ‘metrobüs diyaloğu’ şu şekilde;

Ekrem imamoğlu: Nasıl gidiyor?

Bahattin Çağış: İyi başkanım sizleri sormalı?


Ekrem imamoğlu: Guzelyurt durağından mı biniyorsun?

Bahattin Çağış: Evet bugün bindik şaşırdım yani. Oturabildik yani

Ekrem imamoğlu: Bu piyango bileti çıktı çıkmadı bilmiyorum ama 1 Ocak sabahı piyango çıkmış gibi oldu.

Bahattin Çağış: En azından ikramiye yani.

Ekrem imamoğlu: Demek ki 1 Ocak sabahları binebiliriz.


Bahattin Çağış: Aynen, sanki milli piyango biletinden bana amorti çıkmış gibi, boş koltuk çıktı bana şuanda.

Ekrem imamoğlu: Çok güzel tam amorti günü olmuş.

Bahattin Çağış: Uzun süredir bu işkenceyi çekiyorum açıkçası da..

Ekrem imamoğlu: Düzelmesi lazım artık hat uzun biraz. Düzelmesi lazım, düzeltilir aslında çok kritik bir şeyi yok. Bu işin düzeltileceği teknik adamlar açısından çok zor değil ama biraz ilgisizlik var. Çalışıyoruz ama bu işe özel bi sürprizimiz olacak.

Bahattin Çağış: Size güveniyoruz Başkanım. Artık umarım oturabileceğiz.


Ekrem imamoğlu: İnşallah

Bahattin Çağış: Artık öyle bir olmuş ki başkanım yani,

Ekrem imamoğlu:Hani biliyorsun metrobüs reklamı vardı böyle çok rahat biniyorsun metrobüse falan..

Bahattin Çağış: Aynen Başkanım o konforu hiç yakalayamadık. Hani ben şey düşünmeye başladım artık, uzun süre ayakta gidip geliyorum ya boş yer bulsam da oturmuyorum. Vardır bi keramet diyorum mutlaka.

Ekrem imamoğlu: Niye boş burası?


Bahattin Çağış: Hani oturasam bi şey mi olacak acaba?

Ekrem imamoğlu: Birisi şaka mı yapıyor?

Bahattin Çağış: O heyecan var şuan yani..

Ekrem imamoğlu: 1 Ocak'ın kerameti yani ama bazen de sorunları böyle dile getirmek lazım bak sen onun için büyük bir iş başardın. Hani bir problemin dile getiriliş biçimi bile bazen insanları motive eder ya, Bu aynı zamanda demokrasinin güzelliğini hissettirmek gibi sana helal olsun.

Bahattin Çağış: Aslında metrobus guzel bi ulaşım aracı kalabalık bi şehirde zaman kazanmak açısından ama..


Ekrem imamoğlu: Zamanında iyi düşünülmüş, hat uzadıkça imkansız hale gelmiş yoksa ilk başta, ben iyi hatırlıyorum tabi o yıllarda teknik içeriğine de baktığım için söylüyorum Topkapı – Avcılar tasarlanmıştı. Ama iş uzadıkça uzadıkça mesafe yarım saat planlanmış ama sonra bir baktılar ki metrobüse binmek yarım saat. O duruma döndü iş. O bakımdan biraz işin lojistik tarafı veya böyle işte sürecin incelenmesi teknik olarak biraz kenarda bırakıldı yani. Bu kadar uzun hattın farklı çözümleri var.

Bahattin Çağış: Onu da siz çözersiniz.

Ekrem imamoğlu: İnşallah, çok özel bir çalışmamız var, sana mahçup olmayacagız.

Bahattin Çağış: Yani metrobüse binmek artık İstanbul gibi bir yerde survivor da büyük bir başarı elde etmeye benziyor. Hani turnikeden geçmek bir ayrı mesele, aşağıdan metrobüse binmek ayrı mesele, o metrobüse bindikten sonra oturmak ayrı mesele. Bayağı zor bir görev yani.

Ekrem imamoğlu: Binişi ve gidişi survıvor tarzı yani çok iyi ama tekrar söylüyorum harika dile getirdin. Ben de belediye başkanıyım şu anda yarın o inşallah büyükşehir belediye başkanı olduğumuzda hani vatandaşın bir sorununu dile getirmesi var ya sen o anlamda örneksin artık yani on numara.

Tabi ama bundan ders çıkaran yöneticiler lazım bu memlekete o ayrı bir şey. İnşallah çözeceğiz ama bu metrobüs meselesi başka bir boyuta evrilmeli çünkü çağdaşlıktan çıktı.

Ekrem İmamoğlu: Kaç senedir Güzelyurttasın?

Bahattin Çağış: 4 yıldır Güzelyurttayım daha önceden Zeytinburnun'da kaldım. Bütün ailem burada 17/18 tane hanemiz var kalabalık bir aileyiz.

Ekrem imamoğlu: Bütün aileye selamlar.

Bahattin Çağış: Onların da selamı var başkanım.

Ekrem imamoğlu: Röportaj nasıl oldu, sen nasıl denk geldin, sen mi yakaladın, onları seni yakaladı?

Bahattin Çağış: Kurumsal bir firmada çalışıyorum, müşteri temsilcisiyim. vergi mükelleflerini, esnafları falan dolaşıyoruz O gün de o bölgede ağırlıklı olarak Eminönü – Sirkeci'de çalışıyordum. Nimet ablan önünde herkes bilet alıyordu, yok mu büyük bir hayal olan yok mu ya farklı bir hayal olan dedi, ben de arkasından geçerken mırıldandım. Kocaman bir hayalim var ama oda imkansız, biraz zor dedim. Olursa yapacağım dedim. Hemen döndü ne yapacaksın hayalin ne dedi. Dedim ki metrobüse almak, o da zaten bunu duyunca koptu yani. Ciddi misiniz dedi, ciddiyim metrobüs alacağım dedim.

Ekrem imamoğlu: Ciddi misin? Bilet aldın mı?

Bahattin Çağış: Aldım dört tane, bilet aldım ayrı ayrı aldım ama çıkmadı bu yılda ayakta gitmeye devam edeceğiz.

Ekrem imamoğlu: Neyse bir kişiye değil de milyonlarca insana piyango çıksın bu sefer dur bakalım. Temennimiz o, hizmetler daha güzel olsun inşallah.

Bahattin Çağış: Anlattıkça zaten trajikomik bir olay oldu röportaj. böyle patlayacağını düşünmemiştim aslında, böyle hızlı bir şekilde yayılacağını bilmiyordum sonra baktım sizde tweetlemişsiniz dayanın, sabredin diye çok mutlu oldum.

Ekrem imamoğlu: Dediğim gibi bi sesi duymak lazım ama biz ama görevde olanlar herkesin duymadı lazım. Bir de sesin güzelliği yani senin sesinin güzelliği.  Çocuk?

Bahattin Çağış: Kız 9, erkek 3 yasında. Kızıma güveniyorum yapabilirsek ilerleyen süreçte metrobüste ayakta gitmesin insanlar. Onlarla da bindik ailemle de bindik yine oturamadım. Oturmak nasip olmuyor olmayınca olmuyor yani.

Ekrem imamoğlu: Kız nerede okuyor?

Bahattin Çağış: Altın Yıldız’da

Ekrem imamoğlu: Aferin,kızlar müthiş. Benim de kızım var daha tutkulu okumaya inşallahbasliksiz-1

 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap