SON DAKİKA



Haber > Gündem > İmamı yaralayan saldırgan adliyeye sevk edildi

İmamı yaralayan saldırgan adliyeye sevk edildi

09 Ocak 2024 Salı - 16:42




İstanbul Fatih Camii'nde imamı ve cemaatten bir kişiyi yaraladığı için gözaltına alınan saldırgan Ö.S., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.





Fatih Camisi'nde dün akşamki bıçaklı saldırının ardından güvenlik görevlilerince yakalanarak polis ekiplerine teslim edilen şüpheli Ö.S'nin İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı. Şüpheli Ö.S. polis ekiplerince Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Ö.S. hakkında daha önce "kasten yaralama" suçundan kaydı bulunduğu, 2028 yılına kadar da kayıtlı av tüfeği ruhsatı olduğu belirlendi.

Öte yandan, şüphelinin babası Hüseyin S. de ifade işlemleri için Bursa'dan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne geldi. İfadesinde oğlunun 2012'de evlenip 2019'da boşandığını, daha sonra bir evlilik daha yapıp eşinden ayrıldığı için sorunlar yaşadığını belirten Hüseyin S, son aylarda ise işlerindeki bozulma nedeniyle kendisini dini konulara verdiğini anlattı.

NE OLMUŞTU?

Fatih Camii'nde önceki gün Ö.S isimli şüpheli namaz sırasında, "Müslüman uyuma" diye slogan attı. Bunun üzerine Fatih Camisi imamı Galip Usta, uyardığı Ö.S'den dışarıya çıkmasını istedi. Şüpheli, özel güvenlik görevlileri tarafından camiden çıkarıldı.

Namazın ardından imam odasına giren ve imam Usta ile konuşmak istediğini söyleyen Ö.S, imam ve araya girmeye çalışan cami cemaatinden B.E'yi bıçakla yaraladı.
İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Şüpheli Ö.S. gözaltına alındı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap