SON DAKİKA



Haber > Gündem > İmam hatiplileri de ateşe attılar

İmam hatiplileri de ateşe attılar

09 Mart 2015 Pazartesi - 17:15




Erdoğan’ın “İmam Hatip’li olmaktan gurur duyuyorum’’ diyerek her zaman gündeme getirdiği İmam Hatipliler, bu kez deprem korkusu yaşıyor.





Manisa Valiliği 450 İmam Hatip öğrencisini “ölüm” gölgesinde eğitime mecbur bıraktı. 301 madencinin öldüğü Soma’da Linyit Anadolu Lisesi, Valilik oluru ile, İmam Hatip Lisesi olarak inşa edilen yeni okula taşındı.

Celal Bayar Üniversitesi’nce, “Depreme uygun değil, yıkılabilir” raporu verilen Soma Anadolu İmam Hatip Lisesinde ise eğitime devam kararı alındı. 450 öğrenci ölüm korkusu içinde okula gidiyor. AKP’den milletvekili aday adayı olan Soma eski Kaymakamı Bahattin Atçı da, “Deprem gerçekleşirse adli sorumluluk olur’’ dedi.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay konuyu TBMM gündemine getirdi. Erdoğan’ın bütün İmam Hatip okullarının kendisinin nezninde müstesna bir yeri olduğunu söylemesine karşın, Valiliğin 450 İmam Hatip öğrencisini adeta ateşe attığını savunarak, “Olası bir depremdeki can kaybının vebalini nasıl verecekler?” diye sordu.

AKP’Lİ KAYMAKAM DA UYARDI

Maden ocaklarında çalışan işçilerden kesilen paralarla 25 Eylül 1968’de yapılan Soma Linyit Anadolu Lisesi, Manisa Valiliği’nin 3 Eylül 2014 tarihli oluru ile İmam Hatip Lisesi olarak inşa edilen 24 derslikli okula nakledildi. Boşalan Soma Linyit Anadolu Lisesi de, 700 öğrencili Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu’na tahsis edildi.


Linyit Lisesi’nin nakledildiği 24 derslikli okul İmam Hatip Lisesi için inşa edilmişti. Celal Bayar Üniversitesi mevcut Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde depremsellik incelemesi yaptı. 26 Şubat 2014’de 6 öğretim üyesinde düzenlenen raporda, okulun A ve B blokları “göçme durumu” performans seviyesinde bulunarak, “Bu blokların güçlendirilmesi gerekir” denildi.

Eski Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı,“Bu rapor karşısında, İmam Hatip Lisesi olarak yaptırılan yeni binaya mevcut riskli binada öğretim gören İmam Hatip Lisesi’nin taşınmaması halinde sorumluluğu gerektiren bir durumu ortaya çıkacaktır. Sağlam olmadığı ve güçlendirilmesi gerektiği yönünde hakkında rapor bulunan mevcut İmam Hatip Lisesi binasında güçlendirme yapılıncaya kadar eğitim öğretime son verilmelidir. ‘’ dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap