SON DAKİKA



Haber > Gündem > İmam Halil Konakçı'dan ''Şeyh Sait'' Sözleri

İmam Halil Konakçı'dan ''Şeyh Sait'' Sözleri

19 Aralık 2023 Salı - 10:24




İmam Halil Konakçı'nın sözleri üzerine tekrar başlayan, "Şeyh Sait İngiliz işbirlikçisiydi / değildi" tartışmaları sürüyor.





İmam Halil Konakçı, X hesabından yaptığı paylaşımda Şeyh Said'i savundu, Muharrem İnce'den ve Ümit Özdağ'dan tepki geldi. Konakcı, Muharrem İnce'ye yanıt verdi.
Hatay'da Fransız işgalini savunan imam Halil Konakcı, son olarak İYİ Parti'de başlayan Şeyh Şaid tartışmalarına katıldı. an Konakcı, X üzerinden paylaştığı bir videoda Şeyh Şaid için, 'Hain değil şehit olan bir Müslümandır' dedi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise tepki gösterdi.

İYİ Parti'de başlayan ve kamuoyunda bir süredir tartışılan Şeyh Said konusunda bir yorum da Diyanet İmamı Halil Konakcı yaptı.

Konakcı X üzerinden paylaştığı videoda, “Şeyh Said efendi bir hain değil bir çok vesika ile ispatlandığı üzere sadece yıkılan dini değerlerini korumaya çalışan ve bu uğurda şehid olan bir Müslümandır” ifadelerini kullandı.

TEPKİLER GECİKMEDİ

Açıklamalara karşı tepki gösteren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Sadece Şeyh Şaid değil, Halil Konakçı da haindir!" şeklinde bir açıklama yaptı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da şu sözlerle tepkisini dile getirdi: "Vatan hainleri, ihanette birleşir ve dayanışma içine girerler. Şeyh Şaid, emperyalizmin uşağı, Rusların ve İngilizlerin postal yalayıcısı idi. Şeyh Şaid’in vatan haini olmadığını düşünenler modern dönem hainleridir."

“Son kullanma tarihi geçmiş Muharrem”

Muharrem İnce’nin bu sözlerine Halil Konakçı’dan yanıt geldi. Konakçı’nın paylaşımı şu şekilde:

Son kullanma tarihi geçmiş Muharrem; şahsıma o ettiğin lafı aynen sana iade ediyorum çünkü sana daha çok yakışıyor.

“Bak Muharrem senin milli şefin dönemin başbakanı İsmet İnönü’nün yazdığı ve bilgi yayınevinin bastığı hatıratından ne diyor ; “Şeyh Said’in İngilizler ile bağlantısını çok aradık ama bulamadık” diye yazmış İsmet İnönü. Dönemin mahkeme zabıtlarını, kayıtlarını ve vesikalarını okuyabilecek kabiliyetin yok bari şefinin hatırasını okusaydın. Neyse ayılınca okursun.“

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap