SON DAKİKA



Haber > Gündem > İlkokula giden çocukların bile gündemi geçim derdi

İlkokula giden çocukların bile gündemi geçim derdi

22 Mart 2022 Salı - 09:32




Saadet Partisi Genel Başkan ardımcısı Cafer Güneş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu…





Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, gerçekleştirdiği basın toplantısı ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Güneş, Türkiye’nin en önemli gündeminin ekonomik sorunlar olduğuna dikkat çekerek, fiyatların her geçen gün artmaya devam ettiğini vurguladı. Güneş, “Marketlerde, pazarlarda gezmek, lunaparklardaki korku tünelinde gezmeye benziyor artık! Fiyatlar durdurulamıyor” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, vatandaşların en önemli gündeminin ekonomi olduğunu belirterek, “Faturalarını nasıl ödeyeceğini bilmeyen esnafın, fazla yağ gerektirmeyen yemek tarifleri araştırmaya başlayan ev kadınlarının, çocuğunun beslenme çantasına kuru ekmek koyan annelerin, para harcamamak için dışarı çıkmaktan çekinen gençlerimizin, torununa istediğini alamayan, evine uzun zamandır et girmemiş emeklilerimizin hatta ilkokula giden küçücük yavrularımızın gündeminde bile ekonomi var, geçim derdi var. Herkesin gündeminde ekonomi ve hayat pahalılığı var” ifadelerini kullandı. 

ARTAN FİYATLARIN TEK NEDENİ İKTİDARIN KENDİSİDİR

Yaşanan ekonomik sorunların temel nedeninin iktidarın kötü yönetimi olduğuna dikkat çeken Güneş, fiyat artışlarının en temel nedeninin lojistik maliyetlerinin artması olduğunu belirterek, “Fiyat artışlarında rol oynayan en temel faktörlerden birisi lojistik maliyetlerinin artmasıdır. Başka bir deyişle akaryakıt fiyatlarındaki artış, vatandaşın karşısına zamlı ürünler olarak çıkmaktadır. Şansı çoğu zaman yaver gittiği için sorumluluğu başka odaklara ve olaylara yükleme nimetine sahip iktidar 20 lirayı bulan akaryakıt fiyatları için de Rusya, Ukrayna gerginliğini öne sürüyor. Oysa akaryakıttaki artışın nedeni büyük oranda iktidarın uyguladığı rekabetçi kur politikasıdır, iktidarın kendisidir” dedi.

“AKARYAKIT FİYATLARINDAKİ ARTIŞ KUR FARKINDAN KAYNAKLANIYOR”


Akaryakıtta yaşanan fiyat artışlarında brent petrol fiyatlarının yanı sıra kur farklarının da etkisinin olduğunu belirten Güneş, geçmişteki fiyatlar ile kıyaslama yaparak, “Brent petrol 2014 yılında 111 dolar seviyesindeyken dolar kuru 2,11 TL olduğu için benzinin litresi 5,05 liradan satılıyordu. Başka bir deyişle, akaryakıtta brent petrol fiyatları 2014 yılındaki seviyesinde olduğu halde benzinin satış fiyatında 15 liralık fark meydana gelmiştir. Bu farkı ortaya çıkaran şey, Türk Lirası’nın dolar karşısındaki değer kaybıdır” diye konuştu.

“İKTİDARIN GÜNDEMİNDE TÜRKİYE DEĞİL, KENDİLERİ VAR”

Hükümetin gündeminde ekonominin olmadığına dikkat çeken Güneş, iktidarın seçimleri nasıl kazanacaklarına odaklandığını kaydederek, “Erdoğan iktidarının gündeminde Türkiye değil, sadece kendisi var, sadece iktidarı var. Ekonomiyi yoluna koyamayan, halkın deyim yerindeyse altında ezildiği hayat pahalılığına çare bulamayan AK Parti ve ortakları, milletin gönlünü kazanarak başarıya ulaşamayacaklarını gördükleri için şimdi yeni planları devreye koyarak seçim kazanmaya çalışıyorlar” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap