SON DAKİKA



Haber > Gündem > İlk oruç ve ilk teravih ne zaman? Kadir gecesi ne zaman?

İlk oruç ve ilk teravih ne zaman? Kadir gecesi ne zaman?

20 Nisan 2020 Pazartesi - 17:31




Bereket ve şükür ayı ramazana sayılı günler kaldı. Bu yıl ramazan corona virüs gölgesinde idrak edilecek. Peki, İlk oruç ve ilk teravih ne zaman? Kadir gecesi ne zaman? İlk sahura ne zaman kalkılacak? Ramazan Bayramı ne zaman? İşte oruç ve ramazan ile ilgili detaylar.





Ramazan ayı bu yıl corona virüs tedbirleri nedeniyle evde geçecek. Türkiye'de corona virüs krizi nedeniyle ramazan ayında camiler de kapalı tutulacak. Müslümanlar için biraz buruk geçecek ramazan ayı için hazırlıklar başladı. Pek çok kişi internette 'İlk oruç ve ilk teravih ne zaman? Kadir gecesi ne zaman? İlk sahura ne zaman kalkılacak? Ramazan Bayramı ne zaman?' sorularını araştırıyor. İşte ramazan, oruç ve ibadetler ile ilgili merak edilenler...

İLK ORUÇ, SAHUR VE TERAVİH NE ZAMAN? 
 
On bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazı, 23 Nisan Perşembe günü kılınacak. Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan ramazan ayının ilk orucu için 23 Nisan'ı 24 Nisan'a bağlayan gece sahura kalkılacak.
 
RAMAZANDA CAMİLER AÇIK MI? 
 
Ülke genelinde camilere ilişkin alınan yeni tip corona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında vatandaşlar, teravih namazı, mukabele ve itikaf gibi ibadetlerini evlerinde ifa edecek.
 
KADİR GECESİ NE ZAMAN? 
 
Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi, ramazanın 27'nci gecesine denk gelen 19 Mayıs'ta idrak edilecek.
 
RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN? 
 
Ramazan ayının ardından 24 Mayıs'ta ise Müslümanların büyük sevinçle karşıladığı Ramazan Bayramı'na girilecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap